abonneren

PrivateFirewall 7.0

Het internet is niet zonder risico’s. Dat weet je en dus neem je de nodige voorzorgsmaatregelen. Daar hoort in elk geval een up-to-date antivirustool bij, maar ook een persoonlijke firewall is eigenlijk onmisbaar. We leggen je uit waarom en vergelijken zes – gratis – firewalls.

De installatie van PrivateFirewall is een verademing: een handvol muisklikken en klaar – geen extra software, geen vragen. De interface van het programma zal geen schoonheidsprijzen winnen, maar blijkt na enige gewenning best overzichtelijk. Vanuit het hoofdmenu kan je makkelijk omschakelen tussen drie netwerkprofielen, waarbij je via een schuifknop telkens snel de gewenste internet- en netwerkbeveiliging (High, Low, Custom) instelt – best handig voor gebruik op een laptop, bijvoorbeeld. Kies je voor Custom dan kan je per gedetecteerde applicatie of service zelf de bijhorende connectiemogelijkheden instellen (bij browsers kan je bijvoorbeeld bepalen of je uitgaande https-verbindingen wilt toelaten).

Je kunt ook snel uitzonderingen definiëren en specifieke hosts of ip-adressen altijd toelaten of blokkeren. Elke applicatie die een internetverbinding tracht te leggen wordt in een lijst opgenomen en kan je van erg gedetailleerde firewallregels voorzien (inkomend en/of uitgaand verkeer, tcp en/of udp voor bepaalde bereiken of services, enz.). Opvallend is ook de trainingsfunctie, waarbij specifieke programma’s gedurende een instelbare periode speciaal worden gemonitord op mogelijke anomalieën. Het programma bewaakt tevens de bijbehorende processen om te voorkomen dat die door (malafide api-calls van) hackers worden misbruikt. We zijn ook te spreken over de flexibele rapporteringen. Zo kan je met een muisklik rapporten van het laatste uur, dag of week opvragen van web-, mail- en systeemverkeer en van gedetecteerde processen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: Firewalls

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord