abonneren

Premium Security Suite 10

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het kat-en-muisspel tussen criminelen en beveiligers speelt zich meer dan ooit online af. Internetsecuritysoftware moet hier goed tegen bestand zijn, maar tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker voor beveiligingssoftware om ├ęcht te innoveren. Des te meer reden om de meest gebruikte beveiligingsdiensten te testen, met vandaag: Avira Premium Security Suite 10.

De malwaredetectie van Avira is weer goed in orde: met een score van 99 procent voor onbekende malware is het een van de beste producten in de test. De techniek blijft echter achter en scoort lager dan gemiddeld. De interface is duidelijk en er is veel in te stellen, waardoor Avira ook erg geschikt is voor de veeleisende gebruiker. Leuk extraatje is de mogelijkheid om backups te maken (lokaal) en ook kunt u een boot-cd branden om uw pc op virussen te controleren, zonder dat u in Windows hoeft te zijn. De scansnelheid is ook erg hoog, maar het pakket slaat te vaak vals alarm.In cijfers

De systeembelasting van Avira Premium Security Suite 10 is 3%. Daarvoor krijgt u een bescherming van 100% op bekende malware en 99,0% op onbekende malware. Het pakket scoort 12 punten voor de techniek en slechts 3,5 punten voor het onderdeel vals alarm. De snelheid is bij achtergrondscans 17,3 MB/s en bij handmatige scans 45,9 MB/s. Het geheugengebruik, tot slot, is 22,7 MB.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede score onbekende malware
  • hoge scansnelheid
  •  
  • niet Nederlands
  • vaak vals alarm
  •  
  •  
Avira behoort tot de beter presterende producten, maar staat dit jaar niet aan de top. Het pakket is (als enige uit de test) ook niet beschikbaar in het Nederlands.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord