}
abonneren

Premiere Elements 4

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Adobe Premiere Elements is toe aan versie 4. De beginner zal in deze versie, met zijn donkere uiterlijk en kleurige tabbladen, de weg niet snel kwijtraken. Elements werkt tot op zekere hoogte zeer intuïtief.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het is maar goed dat Adobe Premiere Elements zo gebruiksvriendelijk is, want er zit maar een kleine tutorial bij het pakket. Deze laat u in rap tempo een video bewerken en publiceren op YouTube. Wie langer werkt met dit programma komt steeds weer iets nieuws tegen, wat alleen in de uitvoerige Help wordt beschreven. De grootste vernieuwingen zijn de manier waarop u uw videofragmenten organiseert, de overzichtelijke wijze van het maken van een dvd-menu en het Sharing Centrum.

Taggen

Premiere Elements was in vergelijking tot soortgelijke pakketten van Pinnacle en Ulead al een stuk verder in de manier waarop u videofragmenten kon organiseren. Specifieke informatie plaatsen bij de video en de mogelijkheid om complete mappen met bestanden te importeren zijn daar voorbeelden van. Premiere Elements gaat in versie 4 nog een stap verder. U kunt nu uw video classificeren door één tot vijf sterren toe te kennen aan een videofragment en door de verschillende fragmenten tags te geven. Zo kunt u alle vakantiefragmenten bijvoorbeeld voorzien van het label Vakantie. Het is even wat werk om dit toe te passen op een archief van drie jaar, maar daarna vindt u alles snel en eenvoudig terug. Een kleine vernieuwing is de sceneline, een eenvoudige versie van de tijdlijn. Op de sceneline plaatst kunt u snel videofragmenten plaatsen en overgangen en audio toevoegen om het geheel vervolgens te exporteren. Nog eenvoudiger kan het door alleen de video toe te voegen en vervolgens een thema te kiezen, zoals komedie of reizen, waarmee de video wordt bewerkt. Het eindresultaat is leuk voor een eerste kennismaking, maar meer ook niet.

Kracht

De gevorderde gebruiker kiest voor bewerking altijd de tijdlijn. Dit is ook de kracht van Premiere Elements. De tijdlijn, met 99 audio- en videotracks, geeft u veel vrijheid in het bewerken van de video. U kunt gebruikmaken van legio effecten en overgangen en deze geheel naar wens aanpassen met keyframes. We raden u aan om in de Help-functie te kijken naar uitleg hierover. Veel functionaliteit is onttrokken uit Premiere Pro en stelt u in staat om de waanzinnigste effecten te maken. De nieuwe audiomixer zorgt ervoor dat u het geluid van de verschillende audiotracks goed kunt afmixen. Leuk is ook de nieuwe Detect beats-functie. Door die te gebruiken worden op de maat van de muziek markers geplaatst op de tijdlijn, zodat u uw video eenvoudig hierop kan monteren.

Dvd-menu

De afgemonteerde video kan op de tijdlijn worden verzien van dvd-markers om zo snel de indeling voor het dvd-menu te bepalen. De vorige versie van Premiere Elements was wat karig in het aantal dvd-menu-templates. Met 87 nieuwe templates is hier nu geen sprake meer van. De stappen om tot een goed werkend dvd-menu te komen zijn eenvoudig en dankzij tiptools krijgt u hierbij handige tips. Met het Sharing Centrum zet u video vanaf de tijdlijn direct op YouTube of een mobiele telefoon. Het werkt prima, maar het is soms nodig om de presets aan te passen voor nog betere kwaliteit na export.
Premiere Elements combineert eenvoud met kracht. Het nieuwe uiterlijk gecombineerd met de nieuwe functies maken een upgrade zeer de moeite waard.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • overzichtelijk
  • eenvoudige montagemogelijkheden met goede effecten
  • veel verborgen functies die alleen worden uitgelegd in de helpfunctie
  • weinig lessen om het programma te leren kennen
Premiere Elements ligt met deze vierde versie een stap voor op de concurrentie wat betreft organisatie van uw project en vrijheid in montage.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI