abonneren

Precision HD

Met steeds meer bedrijven die zich richten op ‘het nieuwe werken’ worden webcams steeds belangrijker. Echter, het gros van de camera’s is vga of wellicht iets beter dan dat. HD webcams zijn schaars. Tandberg komt met een prachtige 720p webcam voor vergaderingen in superieure kwaliteit.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Precision HD is niet klein. Hij past net in de palm van een forse mannenhand. Echter, we verwachten niet dat draagbaarheid hoog op het lijstje van Tandberg heeft gestaan. Het product is namelijk zo goed doordacht, dat we er bang van worden. De afwerking is subliem, de weerstand van het scharnier van het steunvoetje is precies goed, de camera heeft een doordachte privacy-modus waarbij de microfoon aan blijft staan, maar de lens geblokkeerd wordt door een soort diafragma, de usb-kabel is precies lang genoeg voor gebruik bij een notebook en de lens is van superieure kwaliteit. Kortom: deze camera is af. Tenminste: als u voor de crème de la crème gaat, want de prijs is ook fors: €399.
Wij hebben de PrecisionHD gebruikt in ons vrij lastig verlichte lab en vergeleken met een vrij standaard webcam van Logitech. Uiteraard is het verschil behoorlijk goed zichtbaar. Het detailniveau van de Precision HD is vele malen hoger, logisch, maar wat wellicht nog veel meer opvalt, is de lichtgevoeligheid van de cmos. Ook als het licht uit is, kan de Tandberg nog een alleszins acceptabel plaatje weergeven. En dat kan een groot voordeel zijn tijdens een conferentie in lastig of slecht verlichte ruimtes.
Tandberg kan ook een dienst leveren voor videoconference: Movi. Dit is een betaalde dienst, waarbij de consument moet rekenen op 50 tot 75 euro per maand. Nu moeten we wel even kritisch zijn: Skype is gratis en kan eigenlijk alles wat Movi ook kan. Het enige nadeel van Skype – als je het een nadeel kan noemen – dat het niet in 720p kan streamen. Maar ja, wie deze 720p webcam aanschaft, wil zijn volle potentie natuurlijk wel gebruiken, en dan kom je snel uit bij Movi.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer degelijk
  • Superieure kwaliteit
  • Doordacht
  • Prijzig
De Tandberg Precision HD usb camera is overduidelijk een zakelijk product. De prijs maakt hem onaantrekkelijk voor de gewone consument. Echter, zakelijk kan het interessant zijn. De 720p-resolutie maakt hem uitermate geschikt voor video-conferenties in hoge kwaliteit. Echter, dan is ook de Movi-service nodig... en die kost ook 50 tot 75 euro per maand. Wie het neusje van de zalm zoekt, moet - zoals altijd - diep in de zak graaien!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Webcams

Tags:

Laatste Vacatures