abonneren

PowerPressed

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Maak uw PowerPoint-bestanden een kopje kleiner!

Voorbij is de tijd dat een gemiddeld Office-bestand maar een paar kB in beslag nam. Vooral PowerPoint-presentaties zijn berucht: met een paar mooie plaatjes, logo's en animaties neemt een presentatie al snel tientallen megabytes in beslag. Zo'n groot bestand mailen wordt dan een probleem. PowerPressed biedt de oplossing met een compressieplug-in voor PowerPoint. Andere plug-ins, bijvoorbeeld voor Word- en pdf-bestanden, zijn in de maak.

Iets minder groot?

De plug-in van PowerPressed is vooral effectief wanneer foto's in hoge kwaliteit, afbeeldingen met tekst en gescande tekst zijn opgenomen. Zijn de aanwezige afbeeldingen al in (gecomprimeerd) jpeg-formaat, dan kan PowerPressed een 'image smooth' uitvoeren, zodat geen korrelige compressie-artefacten ontstaan. Vooral strak vormgegeven logo's worden namelijk nog wel eens lelijk door te sterke compressie. Volgens de ontwikkelaar halen archiveringsprogramma's een reductie van slechts 5 tot 10 procent, terwijl PowerPressed een reductie tot wel 95 procent mogelijk maakt. U kunt kiezen uit drie verschillende compressieniveaus of een geavanceerde modus waarin u gedetailleerd kunt aangeven hoe de compressie moet plaatsvinden.

WinZIP verslagen

De compressie duurt bij onze testpresentatie ruim twee minuten en levert een behoorlijke bestandsreductie op: een presentatie van 45 MB krimpt naar 8 MB bij de medium-instelling. WinRAR, WinZip en 7-Zip komen zelfs bij maximale compressie niet onder de 40 MB. Het voordeel van PowerPressed is bovendien dat u geen zip-archief hoeft uit te pakken: het gereduceerde bestand kan nog steeds in PowerPoint worden geopend en bewerkt. De relatief hoge prijs tempert ons enthousiasme wel enigszins.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer goede compressie.
  • Prijzig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: