Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Powermark

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Futuremark breidt zijn benchmarks steeds verder uit. Als je benieuwd bent naar de accukracht van je Windows 7-notebook of -tablet, kun je aan de slag met het nieuwe Powermark.

Futuremark kennen we van benchmarkklassiekers PCMark en 3DMark. De interface van Powermark lijkt daar dan ook sprekend op. Voordat je begint met het testen van je apparaat, raadt Futuremark aan dat je het goed instelt om betrouwbare resultaten te krijgen. Dat houdt het volgende in: wifi, 3G en bluetooth uit; Energiebeheer instellen op Gebalanceerd; helderheid op een standaardwaarde; alle extern aangesloten apparaten afkoppelen; lopende taken laten afhandelen met een commando op de opdrachtprompt. Dit alles moet zorgen voor een optimale, stabiele testomgeving.

Je kunt kiezen uit drie tests. Powermark kan een productiviteitstest doen, een entertainmenttest of een mix van beide. De tests bestaan uit gesimuleerde activiteit als film kijken, browsen, typen en gamen. Voordat Powermark aan de test begint, word je eraan herinnerd de netkabel los te halen, anders is de accu uiteraard niet te testen. De laptop moet tussen 100 en 85 procent geladen zijn om voldoende kracht te hebben voor de benchmark.

In tegenstelling tot andere bekende accubenchmarks gaat Powermark niet door tot de accu leeg is. Het draait zijn tests af tot er een minimumniveau van de accu is bereikt (op onze testnotebook duurt dat iets minder dan twee uur) en extrapoleert die gegevens naar de verwachte accuduur. Dat lijkt wat minder betrouwbaar dan een test die de hele accu leegtrekt. Wel kun je op het tabblad Custom de batterijniveaus en testduur zelf nog instellen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Futuremark op weg naar benchmarksuite
  • goede tests
  • extrapolatie
Powermark staat nog in de kinderschoenen. We kwamen tijdens het testen enkele bugs tegen, waarvoor Futuremark beterschap belooft. Een echte consumentenversie is er ook nog niet: de Professional-editie kost $ 200 en kan tien keer geactiveerd worden. De Enterprise-editie is slechts verkrijgbaar op aanvraag. Een massale doorbraak zal het dus nog niet krijgen, maar het uitbrengen van Powermark is wel een logische stap voor Futuremark.

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie