abonneren

PowerDVD 11 Ultra

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Tot voor kort kon je met Cyberlink PowerDVD alleen maar films bekijken of muziek luisteren. Met versie 11 kun je nu ook afbeeldingen bekijken in de 2D-formaten jpg, bmp, tiff, raw en png en in de 3D-formaten mpo en jps.

De interface heeft door de toegevoegde afbeeldingsopties een extra tabblad gekregen: Photo. Daarnaast is de navigatie verbeterd, doordat de verschillende locaties in een aparte uitklapmenu's worden weergegeven. Afhankelijk van je keuze voor Movie, Video, Audio of Photo krijg je de bijbehorende onderwerpspecifieke menu-items te zien.

Alle foto's op je pc of in je netwerk worden overzichtelijk gepresenteerd in een lijst of thumbnailview. Het is onmogelijk om foto's te verwijderen of te organiseren in mappen, maar je kunt ze wel converteren naar 3D-formaat of toevoegen aan een slideshow. Tevens is het mogelijk om foto's van je Facebook- of Flickr-account te bekijken of nieuwe foto's naar die diensten te uploaden, inclusief commentaren. Op het tabblad Video zie je een vergelijkbare functie. Hier wordt de optie geboden om video's te bekijken of te uploaden naar YouTube. Daarnaast heb je toegang tot je favorieten, je YouTube-playlist en je eigen YouTube-filmpjes. Dit werkt allemaal prima, maar het stoort dat er geen functie is om naar videoclips te zoeken.

PowerDVD is vooral een mediaspeler in plaats van een applicatie om je mediacollectie te ordenen. Het pakket is dan ook prettig om videobeelden en muziek door te sluizen naar je tv. Het ondersteunt het streamen van media via dlna-apparatuur en met deze nieuwe versie kun je nu ook gebruikmaken van PowerDVD Remote. Deze applicatie voor iPhone en Android is gratis bij de Ultra- en Extra-versie en kost € 3,50 bij de standaardversie. Vanaf de bank kun je dan eenvoudig PowerDVD bedienen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • speelt veel af, ook in 3D
  • hoge prijs
  • geen media ordenen
PowerDVD kan met deze vernieuwingen zeker weer een jaar vooruit. Behalve een goede multimediaspeler, is het programma door de ondersteuning van afbeeldingen en online diensten ook stuk completer geworden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord