abonneren

PowerDVD 10 Ultra

Nu bluray een normale functie is geworden voor mediaplayers in het hogere prijssegment, richt Cyberlink zich met PowerDVD 10 op de nieuwe hype: 3D-films.

PowerDVD 10 Ultra is ingedeeld in drie tabbladen: Movie, Video en Music. Het onderscheid tussen Movie en Video is wat vaag: Video laat u bestanden afspelen vanaf uw harde schijf, terwijl Movie zich richt op dvd- en blu-rayschijfjes. In dit scherm vindt u ook de integratie met MoovieLive, Cyberlinks sociale filmsite. Op Web 2.0-gebied is PowerDVD verder goed voorzien, door integratie met Twitter en Facebook. Of we zitten te wachten op sociale netwerken in onze mediaspeler, is echter de vraag.

Troef van PowerDVD zijn de diverse TrueTheater-technieken. Met het nieuwe TrueTheater Stabilize worden schokkerig (home-)video's beter weergegeven. TrueTheater HD, waarmee gewone films naar hd worden geüpscaled, is verbeterd. Meest in het oog springend is echter TrueTheater 3D, een nieuwe functie die gewone dvd's in 3D weer kan geven. Cyberlink adverteert ook met ondersteuning voor 3D-blu-rays, maar die functie wordt nog aan de software toegevoegd (via een gratis update, deze zomer). Voor alle 3D-functies is de hardwareondersteuning nog beperkt: alleen met enkele speciale 3D-monitoren (door middel van Nvidia’s Vision-set) of met één specifiek Acer-notebook kunt u het gebruiken.

De Ultra-editie van PowerDVD is € 15 duurder geworden dan de voorgaande versie. Goedkopere versies ondersteunen geen blu-ray en kunnen geen dvd’s omzetten naar 3D. Hoewel features als hardwareacceleratie erg handig zijn, blijft € 90 een hoop geld. Toch hebt u niet veel keuze, want door de licentiekosten zijn spelers die blu-ray aankunnen gewoon duur.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • hardwareacceleratie
  • 3D voor bluray en dvd
  • veel opties voor beeldverbetering
  • bluray alleen met ultradure Ultra-editie
PowerDVD is een van de betere mediaspelers, ook voor blu-rays. Het voordeel boven gratis alternatieven zit 'm in de technische TrueTheater-snufjes en de blu-raycodecs. Hebt u dat niet nodig, dan kunt u PowerDVD vanwege de prijs beter links laten liggen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste reactie