abonneren

PowerCinema 6

Televisie kijken op de computer is niet nieuw. Al sinds jaar en dag kunt u met een tv-kaart de analoge uitzendingen op uw computer bekijken. Deze beelden leenden zich door de slechte kwaliteit niet voor archivering op dvd. Met de komst van tv-kaarten die digitale televisie ondersteunen, is hierin verandering gekomen. U kunt nu televisiekijken op uw pc in hoge kwaliteit.
Maar de ideale personal videorecorder (pvr)-software moet meer kunnen. We testen PowerCinema 6.

De interface van PowerCinema van fabrikant Cyberlink ziet er goed uit en is zeer eenvoudig in gebruik. Vanuit een soort vliegwiel kunt u op hoog niveau navigeren tussen de verschillende multimediacomponenten van PowerCinema. PowerCinema ondersteunt geen tv-kaarten die geschikt zijn voor digitale kabeltv en dat is dan ook direct te merken aan de kwaliteit van het beeld. De bediening van de televisie had beter gemogen. U kunt geen favorietenlijst van zenders maken of eenvoudig naar zenders zoeken en de lijst met alle zenders is alleen via een submenu op te vragen. Daarnaast ondersteunt PowerCinema geen fullscreen beeld, maar de beeldverhoudingen zijn wel aan te passen. Het plannen van opnames gaat daarentegen wel weer eenvoudig. Met een paar selecties kunt u aangeven wat, waarneer en met welke frequentie een uitzending moeten worden opgenomen. Opgenomen beelden worden keurig geplaatst in een apart menu en opgeslagen als mpeg2-bestanden waarvan u zelf de kwaliteit kunt bepalen. Opgenomen tv-beelden kunnen pas naar een dvd worden gebrand als u de Makedisc-plugin koopt ter waarde van €37. Behalve opgenomen televisiebeelden kunt u ook dvd's afspelen, slideshows of videobestanden bekijken of naar uw muziekcollectie luisteren. Aan alle bestanden is een rating mee te geven die wordt uitgedrukt in één tot vijf sterren. Vervelend is dat u niet op basis van die rating vervolgens lijsten kunt genereren of bestanden kunt filteren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede gebruiksvriendelijke interface
  • plannen van opnames gaat eenvoudig
  • veel te duur
  • geen fullscreen modus
  • lastige zendernavigatie
  • geen digitale kabeltv ondersteuning
PowerCinema is op zich een prima programma, maar het ontbreken van fullscreen beelden, de lastige zendernavigatie en het feit dat digitale kabel niet ondersteund wordt, rechtvaardigt met geen mogelijkheid de prijs van € 147.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: