abonneren

Pokki

Microsoft heeft met Windows 8 een radicale keuze gemaakt door de startknop weg te laten. In plaats daarvan is er een schermvullend menu waar je applicaties kunt starten. De keuze is omstreden: veel mensen missen de oude startknop. Wij gingen op zoek naar alternatieven.

Een overzichtelijk startmenu met in de linkerkolom veelgebruikte mappen zoals Muziek en Computer. Rechts staan snelkoppelingen naar veelgebruikte programma’s. Ook is er plek voor je favoriete programma’s. Pokki heeft goed gekeken naar het succes van de App Store van Apple. De softwaremaker heeft het startmenu voorzien van een eigen app-winkel. Daar zijn geen Windows 8-apps te vinden, maar apps van Pokki zelf. Er zijn spelletjes te vinden, maar ook apps voor Facebook, Outlook.com en Gmail. De meeste apps zijn in feite sites vermomd als app. Start je de Gmail-app, dan kom je terecht op Gmail.com. De meerwaarde is dus beperkt. Of het moeten de notificaties in de taakbalk zijn, bijvoorbeeld over het aantal nieuwe berichten in Gmail.

In het zoekvenster kan je zoeken naar geïnstalleerde apps, maar je krijgt meteen ook suggesties voor apps in de Pokki-appstore. Zoeken naar bijvoorbeeld ‘calc.exe’ en ‘regedit’ gaat prima. Handig is dat de Windows-toets op je toetsenbord het Pokki-startmenu opent. De hot corners van Windows 8 zijn uit te schakelen. De software is niet vertaald in het Nederlands.

pokki

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: Startmenu

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord