abonneren

Pinnacle Studio 16

Als je video wilt monteren, dan scheelt het een slok op een borrel als je dat doet met de juiste videobewerkingssoftware. Om je een handje te helpen bij het vinden van dat pakket, bekijken we mogelijke kandidaten waarmee je goed een filmpje kunt monteren.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De bibliotheek van Pinnacle Studio is de meest veelzijdige en gebruiksvriendelijke van alle programma’s in deze test. Videoclips zijn op verschillende manieren te classificeren, je krijgt uitgebreide bestandsinformatie en de tabbladenstructuur zorgt ervoor dat je altijd snel de juiste videoclips terugvindt.

De grote bron- en tijdlijnmonitoren zorgen voor een goed beeld. Het trimmen in de bronmonitor kan met de muis en het toetsenbord en je kunt vooraf aangeven op welk spoor de clips moeten worden geplaatst. Pinnacle Studio beschikt over een heel scala aan trimopties op de tijdlijn, waardoor je elke situatie de baas kan. Goed is tevens dat je zowel kunt trimmen met de muis als het toetsenbord. De laatste optie geniet de voorkeur, omdat je het dan framenauwkeurig in alle rust kunt doen. Bij het trimmen krijg je altijd twee beelden te zien. De titelgenerator beschikt over alle functies, maar kent toch een groot nadeel. De titel lijkt in een kleine weergave haarscherp, maar als je het beeld full screen bekijkt blijkt dat de titel dat zeker niet is en daar valt weinig aan te veranderen. 

Pinnacle Studio scoort een stuk minder als je kijkt naar de algemene prestaties en de kwaliteit van de export. Gpu-acceleratie wordt nauwelijks ondersteund, waardoor renderen vaak noodzakelijk is. Je kunt dit automatische renderproces uitzetten, maar dan wil het beeld nog wel eens haperen. De enige mogelijkheid die je dan nog hebt, is de resolutie van de monitor iets te verlagen.

De exporter van Pinnacle Studio is niet fantastisch. Dit merk je vooral als je exporteert met de H.264 codec. De geavanceerde technieken van die codec worden niet ondersteund en dat zie je in het eindresultaat terug door verstoringen van kleine details in het beeld. De enige manieren om dat te voorkomen zijn door een extreem hoge bitrate te gebruiken of door de video te exporteren naar een Quicktime-bestand. Daarnaast resulteert het exporteren van video in Pinnacle Studio altijd in een fletser beeld dan het origineel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: Videobewerking, Pinnacle Studio