abonneren

Performance Toolkit 2011

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Je kent het wel: je Windows-installatie wordt op den duur trager. Om de troep op te ruimen kun je software aanschaffen, maar haalt dat wel iets uit? We testen negen schoonmaaktools, met vandaag: PC Tools Performance Toolkit 2011.

Registry Mechanic is de bekende registeropschoner van PC Tools. Performance Toolkit is daarvan een spinoff die een makkelijke eenkliksoplossing heeft om je systeem te versnellen. Bij het starten van het programma begin je met een registerscan. Het gros van de categorieën waarin gescand wordt betreft doodlopende registerverwijzingen, maar ook softwarelocaties en gedeelde dll's worden gecontroleerd. Daarna kom je in het eigenlijke hoofdmenu, waar je de pc nog verder op kunt ruimen. Hierbij wordt de zoekhistorie verwijderd, de prullenbak geleegd, andere tijdelijke bestanden verwijderd en browsersporen weggegooid. Onder Prestaties verbeteren kun je met twee simpele opties (Aanbevolen services of Minimale services) een hoop services uitschakelen.

De resultaten in onze test zijn niet zo goed. Na de registerscan en het instellen van de aanbevolen services draait het systeem volgens PCMark Vantage 3,1 procent langzamer. Het opstarten en afsluiten gaat na het gebruik van Performance Toolkit ook niet zo snel: respectievelijk 31,8 en zeven seconden langzamer dan het vervuilde systeem. Qua extra tools is Performance Toolkit wel goed voorzien. Je kunt bestanden vernietigen, de computer opschonen en het systeem optimaliseren (wat eigenlijk een schil om het taakbeheer is).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel tools
  • eenkliksoplossing
  • systeemvertraging
De resultaten voor systeemversnelling en prestaties zijn niet zo goed. De prijs van € 40 betaal je dus vooral voor de extra tools, en daar heeft Performance Toolkit er wel heel veel van.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: