PC Tools Performance Toolkit

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Schoonmaaktools doen vaak niet wat ze beloven. We testen drie bijgewerkte versies: vandaag PC Tools Performance Toolkit.
Voor de snelheid hoef je Performance Toolkit nog steeds niet te kopen. De € 40 per jaar is erg veel voor de tools die je ervoor krijgt.
4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • (minimale) opstart- en afsluitverbetering
  • tools
  • Minpunten
  • duur
  • systeemvertraging

PC Tools heeft gekozen om geen jaartal meer in de producttitel op te nemen. Er worden gedurende het hele jaar updates uitgebracht die voor alle klanten met een lopend abonnement gelden. Een aardig voordeel, maar wel eentje die je terugziet in de flinke prijs.


De interface is sinds vorig jaar opgeschoond en ziet er nu veel frisser uit. In een oogopslag zie je op het tabblad Dashboard wat de huidige status is van je systeem en van de tools die in het pakket zitten, zoals de zogeheten prestatieprofielen. Op datzelfde tabblad vinden we de opruimoptie, Optimalisatie met 1 klik. Die doorzoekt het register, de schijf, Windows-tweaks en ‘privacygegevens’. De scan vindt 59 registerproblemen, 1779 privacygegevens en 13 tweaks voor Windows. De defragmentatie moeten we handmatig uitvoeren. Bij de eenkliksopruiming kun je niet afzonderlijk zien welke problemen opgelost zijn of wat Performance Toolkit eigenlijk met je systeem doet. Op de afzonderlijke tabbladen Prestaties en Privacy kun je de schoonmaaktools los uitvoeren als je meer details wilt.


De extra tools waar we in de vorige versie over te spreken waren, worden nu ook weer meegeleverd. Onder Herstel vind je bijvoorbeeld de mogelijkheid om dubbele bestanden te zoeken, om zodoende je systeem op te ruimen. Deze tool is vrij eenvoudig, een vervanging voor andere, betaalde ontdubbelsoftware is het zeker niet. Ook kun je bestanden herstellen, schijven controleren en registerbackups terugzetten.


Sinds de vorige test, waar Performance Toolkit de pc voornamelijk langzamer maakte, heeft PC Tools wat goed te maken. Het programma lijkt zich daar helaas niet van bewust. Niet alleen schakelt het iets te veel essentiële diensten uit, waardoor het systeem trager wordt, ook de opstart- en afsluittijd worden maar minimaal verbeterd. Net als vorige keer zit de waarde van Performance Toolkit hem dus vooral in de tools.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: pc, tools