abonneren

PC Tools Internet Security 2010

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het internetbeveiligingspakket van PC Tools draait nog niet zo lang mee als andere spelers. Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

In de Benelux is het Australische PC Tools nog geen grote speler, maar het timmert aan de weg met Internet Security 2010. Qua systeembelasting heeft het pakket de twijfelachtige eer om het meest van ons testsysteem te eisen. De scansnelheid is ook erg laag, maar gelukkig valt het geheugengebruik mee. De malwaredetectie en gedragsdetectie zijn wel bovengemiddeld; gelukkig doet het pakket dus nog iets nuttigs met onze systeembronnen.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van PC Tools ligt op 99,97% voor bekende malware, 98,9% op onbekende malware en 97,7% op ad- en spyware. Het scoort 5 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort PC Tools 5 punten voor malware en 4 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van PC Tools is 13%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet PC Tools een snelheid neer van 3,37 MB/s voor de achtergrondscanner en 5,70 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 18,5 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • - goede detectie
  • - hoog geheugengebruik
  • - zware systeembelasting
PC Tools pleegt een aanslag op uw systeemprestaties. De scanresultaten zijn best goed, maar niet even goed als andere, lichtere pakketten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie