abonneren

PC Check & Tuning 2010

Magix claimt met PC Check & Tuning de prestaties van uw computer te verbeteren, problemen te verhelpen en de stabiliteit te bewaken. Het pakket bevat hiertoe een flink aantal gereedschappen.

Met de PC Check analyseert het pakket het systeem op zoek naar fouten en problemen, waarna het reparaties aanbeveelt. Om de opstarttijd, prestaties en stabiliteit te verbeteren, zijn er functies voor onder andere schijf- en registerdefragmentatie en het beheren van opstartprogramma's en services. Met enkele klikken wint u schijfruimte door cookies, internetgeschiedenis, tijdelijke bestanden en andere rommel te verwijderen. Het maken van backups van bestanden, schijven en partities is eenvoudig en overzichtelijk. Ook vindt u een koppeling naar Windows-systeemherstel en een undelete-functie. Het configureren van het systeem is overzichtelijk, omdat de hele reeks systeeminstellingen gegroepeerd aanwezig is in de gebruikersinterface. Het onderdeel Mijn PC geeft een duidelijk overzicht van de processen, programma's en services die draaien en levert duidelijke grafieken van diverse systeemparameters. Ten slotte bevat het pakket een naslagwerk en uitleg van veel voorkomende computerterminologie. Kortom, de belangrijkste systeembeheertaken vindt u in het pakket terug. Als extra biedt Magix voor geregistreerde gebruikers lidmaatschap van de forumcommunity op magix.info, waar gebruikerservaringen uitgewisseld kunnen worden en waar u vragen kunt stellen aan medegebruikers van de sofware van Magix.

Natuurlijk probeerden wij onze testlaptop te versnellen; wie wil er immers geen sneller systeem? Het pakket kwam met enkele bruikbare suggesties over opstartprogramma's die niet noodzakelijk waren, wat inderdaad resulteerde in een kleine verbetering van de opstarttijd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Nederlandstalig
  • gedrukte handleiding
  • meeste gereedschappen al in Windows
We concluderen dat ondanks vrijwel alle functionaliteit van het pakket al standaard in Windows aanwezig is, het voor zowel de beginnende als de gevorderde gebruiker toch erg handig kan zijn om met PC Check & Tuning deze functies direct vanuit een centrale applicatie te benaderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie