Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Partition Manager 9.0 Express

In onze vergelijkende test van partitiemanagers in PCM januari kreeg Paragon Partition Manager 9.0 Personal de predicaten Beste Koop én Beste Product. Is de gratis variant net zo goed?

Bij het opstarten van Paragon Partition Manager 9.0 Express verschijnt een menu met in feite slechts drie opties. Met Build Recovery Media kunt u een opstartbare usb-stick of cd/dvd creëren. Het nut van dit 'herstelmedium' blijkt echter beperkt, want in feite kunt u alleen een partitie herschalen. Zo'n herschaling is trouwens ook mogelijk als u de tool op de normale manier opstart, via de optie Resize Partitions. Stelt u zich niet teveel voor van dit herschalen. Het blijft namelijk beperkt tot het overzetten van vrije ruimte uit de ene partitie naar de andere - mits ze aan elkaar grenzen én dat het om partities van hetzelfde type gaat. Het is niet mogelijk een stukje ongebruikte ruimte van een partitie af te snoepen om daar bijvoorbeeld een nieuwe partitie in te creëren. Beide acties zijn wél mogelijk met EASEUS Partition Manager 3.0 Home (www.partition-tool.com, gratis), en tot op zekere hoogte met het Vista's ingebouwde Schijfbeheer.

Ook van de derde menuoptie, Create Partition, zijn we niet gecharmeerd. U kunt hier kiezen tussen een Smart en een Advanced Mode, maar de uitleg is behoorlijk verwarrend. Bovendien krijgt u nauwelijks zeggenschap over de partitiegrootte en zodra u op Next drukt, gaat de tool van start. U kunt de operatie nog wel via een Stop-knop onderbreken, maar handig is anders.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • gebruiksvriendelijk
  • beperkte mogelijkheden
  • onduidelijk overzicht van ingestelde partitie-aanpassingen
Partition Manager 9.0 Express mag dan als gratis software gebruiksvriendelijk zijn, u bent beter af met het veel krachtigere EASEUS.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie