abonneren

Partition Commander Professional 10

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Tijdens het testen van dit product komen we tot een vreemde vaststelling: de lay-out en de interface zien er aanvankelijk dan wel origineel uit, maar al snel blijkt dat het uitzicht en de onderliggende functionaliteit opvallend veel parallellen vertonen met Paragon Partition Manager.

Niettemin vinden we op geen van beide producten een vermelding die in die richting wijst. We zoeken contact met beide bedrijven en uiteindelijk bevestigt Katrin Riwotzki, pr-manager bij Paragon, onze vermoedens: "Partition Commander 10 is gebaseerd op Partition Manager (8.5), met een paar verschillen." Van Markus Soffner, pr-manager bij Avanquest, krijgen we een soortgelijk verhaal te horen.

Onze bespreking van dit product kunnen we dan ook kort houden. Het zal wellicht iets met persoonlijke smaak te maken hebben, maar de algemene interface van Partition Commander vinden we iets overzichtelijker dan die van zijn evenknie. Functies die we in deze tool niet aantreffen (en dus wel in Partition Manager) zijn de Install new OS wizard (maar gezien onze ervaringen hiermee kunnen we daar zeer goed mee leven), de bootmanager en, ietwat eigenaardig, de mogelijkheid om een partitie naar een ander bestandssysteem te converteren (hoewel deze mogelijkheid op de doos staat vermeld). Wel voorziet het programma in een optie om naar een oudere ntfs-versie te downgraden.

Ten slotte: houd er rekening mee dat u niet van de installatie-cd kunt opstarten. U moet dus via het Tools-menu zelf eerst een reddings-cd branden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • overzichtelijker dan Paragon Partition Manager
  • duurder en minder uitgebreid dan het 'echte product' van Paragon
Partition Commander 10 Professional is een licht uitgeklede, oudere én duurdere variant van Paragon Partition Manager. Op zich geen slecht pakket maar ons inziens kunt u beter voor Paragon gaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie