abonneren

Partitie Expert 10

Een tijdje terug hebben we Acronis True Image 11 besproken. Inmiddels is de aanvulling op deze suite uit, in de vorm van Partitie Expert 10. Een pakket waarmee u uw harde schijf volledig naar wens kunt indelen.

Partitie Expert gaat al heel wat jaartjes mee, maar vooral IT professionals en systeembeheerders zijn er bekend mee. Toch is de tool ook onder gevorderde gebruikers een graag geziene gast. Partities beheren is dan wel geen dagelijkse bezigheid, maar als er een probleem ontstaat, is dat gelijk een groot probleem. De computer wil niet meer opstarten, u kunt geen programma's meer kwijt op de C-schijf of wilt van FAT32 overstappen op NTFS. Dat soort problemen lost Partitie Expert 10 op. U kunt partities splitsen, samenvoegen, herstellen en verkennen. Maar ook met de bootsectoren en - volgorde stoeien is geen probleem. De interface is nauwelijks veranderd sinds versie 9, maar er is wel nieuwe functionaliteit toegevoegd.

Bij het opstarten van Partitie Expert kunt u kiezen tussen een simpele wizard modus, of de manual mode die veel meer opties biedt. Zo worden zowel beginners als gevorderde gebruikers op hun wenken bediend. Nieuwe functies zijn het splitsen van partities en het samenvoegen ervan - zonder dat er data verloren gaat. Zelfs als de bestandssystemen van de partities niet hetzelfde zijn; erg knap! Er kan nu geboot worden vanaf de CD, waarna via een Windows Verkenner kloon de data op alle schijven bekeken kan worden. De boot selectie tool is slimmer geworden en kan nu bootable cd's herkennen en eventuele beschadigde besturingssystemen automatisch detecteren.

PluspuntenConclusie
  • zeer functioneel
  • wizard of handmatig
  • nog uitgebreider en slimmer
Aan de ene kant zijn tools als Partitie Expert beperkt bruikbaar; ze kennen maar één truc. Maar wanneer u ingrijpende wijzigingen aan uw systeem wilt maken óf herstellen, blijkt Partitie Expert het trucje wel absoluut perfect te beheersen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord