abonneren

Parallels Workstation

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Goedkope virtuele machine om veilig software uit te testen.

Wie graag software uitprobeert doet er verstandig aan virtualisatiesoftware te gebruiken. Nieuwkomer Parallels heeft een virtuele machine voor workstations ontwikkeld, die slechts $ 49 kost, ruim $ 100 goedkoper dan de pakketten die nu de markt domineren: VMWare Workstation en Virtual PC.

Virtuele machine

Virtuele machines worden voornamelijk gebruikt door ontwikkelaars, voor het testen van software op verschillende platforms, maar ze komen even goed van pas wanneer u software wilt uitproberen. Het voordeel is dat u geen aparte partitie op uw harde schijf hoeft aan te maken en uw Windows- of Linux-installatie niet vervuilt. Virtualisatiesoftware legt als het ware een softwarelaag tussen de hardware van uw pc en het primaire besturingssysteem. Via die softwarelaag kunt u een pc met bepaalde hard- en software simuleren. Parallels Workstation maakt het mogelijk om op een Windows- of Linux-pc diverse x86-gebaseerde gastbesturingssystemen naast elkaar te draaien, zoals alle Windows-versies van 3.1 tot XP of diverse Linux-distributies.

Nog geen MacOS

Ondersteuning voor MacOS X is in versie 2.0 nog niet aanwezig. Er is geen maximum aan het aantal virtuele machines dat naast elkaar op dezelfde pc kan bestaan. Wel vinden we de pc die de software kan emuleren wat aan de magere kant; u moet genoegen nemen met een Pentium II of AMD Duron-processor, en dat is niet echt geschikt voor het testen van zware toepassingen. Jammer genoeg ontbreekt ook ondersteuning voor het aansluiten van usb-apparatuur. De overige eigenschappen zijn wat rianter: de geëmuleerde pc heeft maximaal 1,5 GB ram, 128 GB opslagruimte en vier ide-apparaten. Wie nog nooit met virtualisatiesoftware heeft gewerkt, krijgt hulp van een handige wizard. Bij de installatie van een Windows 98-testomgeving worden we helaas geconfronteerd met een cryptische melding over een PAE-probleem. Uit het Help-bestand blijkt dat we de boot.ini van de gast-pc moeten aanpassen. Niet netjes en niet wenselijk!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prijs.
  • Vereist weinig systeembronnen van gast-pc.
  • Geen usb-ondersteuning.
  • Aanpassing boot.ini.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord