Panda Internet Security 2015

Nog altijd schotelt Panda zijn gebruikers een trage installatieprocedure voor. Na een tijdje wachten verschijnt dan eindelijke de gebruikersinterface van de Spaanse softwareontwikkelaar op het scherm.

Vormgeving Panda Internet Security 2015

De vormgevers hebben zich overduidelijk laten inspireren door het uiterlijk van Windows 8. Alle functies zijn namelijk bereikbaar via kleurrijke tegels. Leuk is dat je de interface naar eigen smaak aanpast door de tegels een eigen plekje te geven.

Verschillende Panda testen

Gebruikers hebben de keuze om een volledige scan uit te voeren of alleen kritische gebieden te controleren. AV-TEST heeft nog geen testresultaten van Panda’s nieuwste virusscanner vrijgegeven. Op ons testsysteem weet de scanmodule in ieder geval alle bedreigingen te detecteren. Overigens vindt malware-detectie in de cloud plaats, zodat de software weinig belasting legt op je systeem. Binnen de software is een uitgebreide module voor ouderlijk toezicht-beschikbaar. Hiermee kun je webtoegang tot verschillende categorieën weigeren, bijvoorbeeld downloadsites en online games.

Cloudopslag

Voor cloudopslag werkt Panda samen met online opslagdienst Mozy. Dit stelt in feite niet zoveel voor, want er is in de software alleen een verwijzing naar Mozy te vinden. Fijn is dat Panda de moeite heeft genomen om een virtueel toetsenbord te integreren voor het typen van gevoelige gegevens. Hiermee voorkom je dat cybercriminelen toetsaanslagen kunnen vastleggen. Verder kun je voor de zekerheid een usb-reddingsschijf maken. Daarmee lukt het om buiten het besturingssysteem om Panda Cloud Cleaner te laden en zo nodig virussen te verwijderen. Het is opvallend dat het softwarepakket in tegenstelling tot de voorgaande versie geen spamfilter aan boord heeft. Voor een meerprijs biedt Panda ook het pakket Global Protection aan. Hiermee kun je naast Windows ook Mac OS en Android beschermen.

Volgende pagina: Trend Micro Internet Security 2015

 

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: cloudopslag, testen, panda, vormgeving, virusscanners, panda internet security 2015 download, panda internet security 2015