abonneren

Panda Internet Security 2012

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgelopen jaar werden we overstelpt met nieuws over hackers, inbraken in databases en malware. In PCM december 2011 kijken we kritisch naar de marketingstrategie van grote beveiligingsbedrijven. Daarnaast natuurlijk reviews van alle antiviruspakketten.

De interface van Panda Internet Security 2012 ziet er nog hetzelfde uit als vorig jaar. Via een donker, maar overzichtelijk hoofdscherm kun je de belangrijkste functies in één keer starten. Panda blijft daarbij een van de compleetste pakketten met backupfuncties, ouderlijk toezicht en nog veel meer. Het is dan ook de enige in de test die de maximale tien punten haalt op dit onderdeel.

Met ongewenste software heeft Panda wat moeite. De echte malware en andere ongein worden wel goed gedetecteerd. Qua schoonmaak moet het de meeste andere programma's voor zich laten. Alleen actieve malwareonderdelen worden bovengemiddeld goed opgeruimd, systeemwijzigingen en rootkits niet. Daarnaast zijn de prestaties ook een stukje minder dan vorig jaar. Vooral het opstarten duurt lang, 16 seconden langer dan op het lege systeem. De PCMark-score is gemiddeld.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer compleet
  • overzichtelijk
  • goede detectie
  • niet zo goed tegen ongewenste software
  • opstarttijd verlengd
Panda Internet Security valt dit jaar in de middenmoot, vooral vanwege de tegenvallende resultaten voor malwareschoonmaak. Het blijft echter een zeer compleet pakket voor een vriendelijke prijs.

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie