abonneren

Panda Internet Security 2011

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het kat-en-muisspel tussen criminelen en beveiligers speelt zich meer dan ooit online af. Internetsecuritysoftware moet hier goed tegen bestand zijn, maar tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker voor beveiligingssoftware om écht te innoveren. Des te meer reden om de meest gebruikte beveiligingsdiensten te testen, met vandaag: Panda Internet Security 2011.

De slordig vertaalde aanwijzingen op de verpakking naast het serienummer van Panda Security doen het ergste vermoeden over het product (“Verlies deze code. U heeft deze nodog om uw product te activeren!”). Bij installatie blijkt dit gelukkig mee te vallen en krijgen we hetzelfde, goed verzorgde product voor onze neus als vorig jaar. De interface is iets opgefrist. De malwaredetectie is onverminderd hoog en ook op functies scoort het product erg goed. Nieuw zijn netwerkbeheer en toegang op afstand (van BeAnywhere, los te installeren). Let wel op: Panda heeft als enige in onze test een beperkte periode waarbinnen u gratis kunt upgraden van 2010 naar 2011. Als bestaande klant krijgt u niet automatisch gratis de nieuwste versie.In cijfers

De systeembelasting van Panda Internet Security 2011 is 7%. Daarvoor krijgt u een bescherming van 100% op bekende malware en 99,8% op onbekende malware. Het pakket scoort 16 punten voor de techniek en 8,5 punten voor het onderdeel vals alarm. De snelheid is bij achtergrondscans 12,3 MB/s en bij handmatige scans 17,4 MB/s. Het geheugengebruik, tot slot, is 18,2 MB.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer goede bescherming
  • goede techniek
  • heel veel functies
  • niet heel snel
  • vals alarm
Door de lagere score voor techniek en iets te vaak een vals alarm eindigt Panda Internet Security als tweede in onze test, maar door de niet al te hoge prijs verdient het daarmee wel ons predicaat Beste Koop.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie