abonneren

Panda Internet Security 2010

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Panda toont in onze test dat goede detectie goed samen kan gaan met een complete featureset en een lage prijs. Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

Panda’s beveiligingspakket verdient met recht de naam 'pakket'. Alle functionaliteit die u zich kan wensen zit er in. De systeembelasting is niet de laagste uit de test, maar ook niet hoog. De detectie scoort zeer goed: 99,9 procent op zowel onbekende malware als spyware. Dat is in onze test het beste resultaat! De scansnelheid van de handmatige scanner laat wat te wensen over, maar de achtergrondscanner is wel sneller dan gemiddeld. Tel daarbij de niet extreem hoge prijs en Panda verdient het predicaat Beste Product.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van Panda ligt op 100% voor bekende malware, 99,9% op onbekende malware en 99,9% op ad- en spyware. Het scoort 3 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort Panda 5 punten voor malware en 4 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van Panda is 5%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet Panda een snelheid neer van 9,5 MB/s voor de achtergrondscanner en 14,25 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 20,9 MB.

PluspuntenConclusie
  • goede detectie
  • lage prijs
  • veel features
Door de combinatie van de aantrekkelijke prijs, goede detectie en veel features wint Panda bij ons het predicaat Beste Product!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie