abonneren

Panda Internet Security 2008

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Vorige jaren altijd zo sterk als een (panda) beer. Maar dit jaar gooit onze speciale testopzet ook voor deze predicatenkoning flink wat roet in het eten.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op Panda losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. Panda weet alle virussen tegen te houden zonder moeite.

Malware attack!

Malware is een ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheids gebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. Panda mist in onze test 4,44 procent en zit dus iets onder dat gemiddelde.

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur wordt gezien als acceptabel. Panda heeft langer nodig en doet er zes tot acht uur over om met een antwoord te komen op een nieuwe dreiging.

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. De Panda Internet Security suite levert een firewall, antispam en ouderlijk toezicht mee. Ook is de suite volledig Nederlandstalig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prijs is voor drie computers
  • scoort met alles net onder het gemiddelde
De malwaredetectie kost aardig wat punten, het geheugengebruik is fors (bijna 60 MB) en de prestaties worden flink gedrukt (7 procent). De prijs maakt het een beetje goed, maar een eerste prijs zit er dit jaar bij lange na niet in.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: