abonneren

Panasonic Eluga DL1

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Panasonic lanceert binnenkort de Eluga Android-smartphone in Nederland. Het toestel heeft een uitermate geslaagd ontwerp, is bijzonder compact en licht en heeft toch een flink formaat scherm dat bijna tot de rand doorloopt. Het toestel ligt dan ook heel plezierig in de hand. Bijzonder: de Eluga is waterdicht (tot 1 meter) en stofdicht, mits de luikjes voor de openingen van de micro-usb-aansluiting en de micro-sim goed zijn afgesloten.

None

Een fraai, compact en degelijk aanvoelend Androidtoestel dat dankzij de water- en stofdichtheid bijzondere gebruiksmogelijkheden biedt. Bijvoorbeeld voor werkers die veel buiten zijn of in een stoffige omgeving verblijven. Of deze meerwaarde opweegt tegen de toch wel flinke prijs? Panasonic maakt met dit eerste Eluga-toestel wel een bijzondere entree op de Nederlandse markt. Later dit jaar wordt de Eluga power verwacht, die direct met Android 4 uitkomt en een krachtiger processor krijgt.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • accuduur
  • Minpunten
  • accuduur

We hebben de waterdichtheid zelf niet geprobeerd, maar hebben het toestel op het Mobile World Congress in een demonstratie zien zwemmen. Het toestel heeft aan de zijkant een aan/uitknop en een volumeknop. De drie Android toetsen: menu, home en terug zijn als aanraaktoetsen uitgevoerd onder het scherm.

Het oled-scherm is van uitstekende kwaliteit met een heldere bijzonder scherpe beeldkwaliteit. Dit dankt het scherm ongetwijfeld aan de voor het 4,3 inch formaat knappe resolutie van 960 x 540 pixels.

Eluga krijgt Android 4 upgrade nog deze zomer

Jammer dat Panasonic het toestel in eerste instantie nog levert met Android 2.3.5. Dit functioneert overigens uitstekend. De prestaties zijn met de 1 GHz dualcore-processor van Texas Instruments boven gemiddeld. In gebruik is het toestel bijzonder responsief en ook browsen met de standaardbrowser van Android gaat prima. Panasonic belooft deze zomer nog een Android 4 upgrade.

Eluga heeft prima camera

De 8MP-camera maakt, helaas zonder flits, prima foto’s en 720p-filmpjes. De bescheiden accu houdt het ondanks de aanwezige Eco-mode krap een dag vol. Panasonic levert Eluga met een DLNA-app voor het eenvoudig delen van media via het netwerk en een NFC-launcher voor het gebruik van NFC-tags waarvan er eentje in creditcardformaat wordt meegeleverd.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Smartphones

Tags: Panasonic