abonneren

OveropIBAN-app

OveropIBAN-app helpt je bij de overgang naar het nieuwe Europese bankrekeningnummer IBAN.
Score
70
  • Pluspunten
  • eenvoudige bediening
  • Minpunten
  • werkt niet offline

None

Het idee achter de app is handig, maar niet zo netjes uitgevoerd als we hadden willen zien.

Op Europees niveau wordt gewerkt aan de invoering van het universele bankrekeningnummersysteem IBAN. Vanaf 1 februari 2014 zul je alleen met dit nummer geld kunnen overmaken naar andere rekeningen. Elk rekeningnummer heeft een IBAN-equivalent en de Nederlandse banken bereiden je alvast voor op de omschakeling met de OveropIBAN-app. Het is een wat onhandige naam, maar de app (ook beschikbaar voor iOS en Android) doet wat hij moet doen. Het hoofdscherm heeft twee tekstvelden: rekeningnummer en verificatiecode. Je voert je eigen rekeningnummer in of die van iemand anders en herhaalt de captcha-code. De app voorziet je daarna van de bijbehorende IBAN-code, die vanaf 2014 je rekeningnummer zal vormen.

De interface lijkt meer op een webpagina dan op een Windows Phone-app, maar is duidelijk genoeg. Naast het converteren van een bankrekeningnummer kun je alleen een andere taal instellen (Engels) of meer informatie opvragen. OveropIBAN werkt alleen als je een mobiele internetverbinding of wifi hebt – de app heeft geen offline algoritme. 

Platform: Windows Phone

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Windows Phone

Tags: Iban

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord