abonneren

oRipa Screen Recorder

Ejoy Studio stelt oRipa Screen Recorder gratis ter beschikking als reclame voor enkele andere producten. Dit programmaatje heeft dus maar één doel: video en audio opnemen op het scherm. Het programma kent verder weinig poespas.

None

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het is mogelijk om de schermresolutie in te stellen, waarbij Screen Recorder automatisch de opname verkleint naar de ingestelde resolutie. De standaard resolutie is ingesteld op 640 x 480. Onze testconfiguratie heeft een scherm met een resolutie van 1280 x 1024. Het resultaat van een opname met deze instellingen bleek vrij slecht. De teksten zijn niet of nauwelijks leesbaar door de automatische verkleining. Als we echter de opnameresolutie op 1280 x 1024 instellen, is er geen enkel probleem en is de kwaliteit van de opname prima.
Het is mogelijk om de audio- en videocompressie in te stellen, waardoor het programma kleinere bestanden maakt. De video-opnamen worden als avi opgeslagen. U kunt verschillende codecs uitkiezen. Het is even oppassen geblazen: video's die met enkele codecs werden opgenomen, kregen we niet afgespeeld. U kunt tegelijk met de video ook de audio opnemen. Dat kan het geluid van een softwaretoepassing zijn of van een aangesloten microfoon. Ook hier kunt u kiezen uit verschillende codecs voor een optimale verhouding tussen kwaliteit en omvang van het bestand. Om oRipa Screen Recorder te gebruiken, hebt u DirectX 9.0 nodig.
oRipa is geen filantropische instelling: het bedrijf stelt Screen Recorder gratis ter beschikking als reclame voor enkele andere producten. Wilt u bijvoorbeeld opnamen maken van webcams op het scherm, dan moet u in de buidel tasten. Het bedrijf heeft speciale software om opnamen te maken van MSN- en Yahoo-webcams.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • beperkt in mogelijkheden
Voor een eenvoudige opname van wat er op het scherm gebeurt, is Screen Recorder goed geschikt, zij het wat simpel in de uitvoering en mogelijkheden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: