abonneren

oRipa Screen Recorder

Ejoy Studio stelt oRipa Screen Recorder gratis ter beschikking als reclame voor enkele andere producten. Dit programmaatje heeft dus maar één doel: video en audio opnemen op het scherm. Het programma kent verder weinig poespas.

Het is mogelijk om de schermresolutie in te stellen, waarbij Screen Recorder automatisch de opname verkleint naar de ingestelde resolutie. De standaard resolutie is ingesteld op 640 x 480. Onze testconfiguratie heeft een scherm met een resolutie van 1280 x 1024. Het resultaat van een opname met deze instellingen bleek vrij slecht. De teksten zijn niet of nauwelijks leesbaar door de automatische verkleining. Als we echter de opnameresolutie op 1280 x 1024 instellen, is er geen enkel probleem en is de kwaliteit van de opname prima.
Het is mogelijk om de audio- en videocompressie in te stellen, waardoor het programma kleinere bestanden maakt. De video-opnamen worden als avi opgeslagen. U kunt verschillende codecs uitkiezen. Het is even oppassen geblazen: video's die met enkele codecs werden opgenomen, kregen we niet afgespeeld. U kunt tegelijk met de video ook de audio opnemen. Dat kan het geluid van een softwaretoepassing zijn of van een aangesloten microfoon. Ook hier kunt u kiezen uit verschillende codecs voor een optimale verhouding tussen kwaliteit en omvang van het bestand. Om oRipa Screen Recorder te gebruiken, hebt u DirectX 9.0 nodig.
oRipa is geen filantropische instelling: het bedrijf stelt Screen Recorder gratis ter beschikking als reclame voor enkele andere producten. Wilt u bijvoorbeeld opnamen maken van webcams op het scherm, dan moet u in de buidel tasten. Het bedrijf heeft speciale software om opnamen te maken van MSN- en Yahoo-webcams.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • beperkt in mogelijkheden
Voor een eenvoudige opname van wat er op het scherm gebeurt, is Screen Recorder goed geschikt, zij het wat simpel in de uitvoering en mogelijkheden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie