abonneren

Oppo N1: smartphone met draaibare 13-megapixel camera

Oppo laat al wekenlang hints vallen over zijn aanstaande Oppo N1-smartphone, door middel van teaser foto's en kleine beetjes informatie. Nu is het zo ver: de N1 ziet het levenslicht en krijgt onder meer een draaibare 13-megapixel camera en aanraakgevoelige achterzijde.

Met de N1 lijkt Oppo zich vooral te richten op gebruikers die veel fotograferen met hun mobieltje. Het pronkstuk van de N1 is namelijk de 206-graden roteerbare lens aan de bovenzijde van de smartphone. Die kan zowel gebruikt worden als traditionele 'back cam' en als 'front cam' om selfies te schieten op 13 megapixels. De sensor is slechts het halve verhaal, want Oppo heeft meteen een f/2.0-objectief met 6 elementen en twee led-flitsers geplaatst. Het lijkt er dus op dat de fotokwaliteit behoorlijk hoog ligt.

Je zult wel grote handen moeten hebben, want Oppo heeft de N1 een 5,9-inch 1080p-scherm meegegeven. De smartphone heeft een 1,7 GHz quadcore processor aan boord en een forse 3610mAh-accu. Apart is dat Oppo de achterzijde van het toestel aanraakgevoelig heeft gemaakt. Je kunt dus scrollen en foto's maken zonder je vingers van het toestel te halen.

Op de Oppo N1 draait de eigen Android-distributie ColorOS, maar wie liever een meer vanilla-aanpak prefereert heeft geluk. Oppo is namelijk in zee gegaan met Cyanogen en belooft dat de populaire CyanogenMod-distributie binnenkort ook als rom op de N1 te installeren is. Het toestel kost CN ¥3,498 (€ 420) voor het model met 16 GB intern geheugen. Ook komt er een model met 32 GB. Het toestel moet in oktober ruim op voorraad zijn.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Review, Smartphones

Tags: Oppo