Oovoo

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Bellen met de pc is aardig, maar wat dacht u van videochatten? Oog in oog met uw gesprekspartner! Veel software biedt deze functionaliteit, die per pakket echter sterk kan verschillen. We testen tien videochatapplicaties, met vandaag: Oovoo.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Skype is de grootste concurrent voor Oovoo. De makers van Oovoo doen er dan ook alles aan om u over te halen om Skype-gebruikers naar hun software over te zetten. U kunt daar punten mee verdienen die u bijvoorbeeld mag gebruiken om uw account te verbeteren met high-definitionvideo of om met zes personen tegelijkertijd te videochatten.

Oovoo ziet er druk uit, maar is wel verzorgd. Een account maken is snel gedaan en u kunt van allerlei andere diensten contactpersonen importeren en direct contact leggen met mensen uit uw Skype-contactenlijst. Al deze personen zijn onder te verdelen in groepen, maar staan ook keurig in een telefoonlijst die naadloos samenwerkt met Outlook.

Oovoo maakt gebruik van een erg duidelijk venster om te reageren op een oproep. Het beeld van de beide webcams wordt zeer overzichtelijk getoond en is van uitstekende kwaliteit. De beelden zijn te vergroten of te verkleinen en u kunt de videoresolutie verhogen of verlagen. Ook het geluid is uitstekend en het is altijd mogelijk om tijdens het gesprek het volume en de microfooninstellingen aan te passen.

De eerste dertig dagen kunt u met meerdere personen videochatten, maar daarna wordt dit beperkt tot twee personen. Behalve videochatten kunt u ook tekstberichten en bestanden versturen, uw desktop delen en video opnemen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zit goed in elkaar
  • beeld en geluid uitstekend
  • samenwerking met Outlook
  • veel advertenties
Oovoo is prettig in gebruik, heeft veel functies en levert kwaliteit. Een echte aanrader voor iedereen die zich niet stoort aan de vele advertenties die in deze applicatie worden getoond.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: