abonneren

O&O SafeErase 6

Bestanden verwijderen is een simpele actie. Rechtsklikken op een bestand, Verwijderen, Prullenbak legen en klaar. Bestanden dan echter niet “echt” weg. O&O SafeErase 6 brengt daar verandering in.

We hebben O&O SafeErase versie 5 een jaar geleden al gerecenseerd. De basisfuncties van dit programma herhalen we alleen even in het kort. Via SafeErase is het mogelijk om bestanden veilig te verwijderen. Je kunt zelf kiezen hoe “veilig” je een bestand wilt verwijderen: bestanden kunnen 1, 3, 6, 7 of 35 keer worden overschreven. SafeErase is te gebruiken als zelfstandig programma of aan te roepen via het contextmenu van de Windows Verkenner.
Versie 6 voegt de ondersteuning toe om complete schijven te verwijderen, direct vanuit Windows. Het programma start je gewoon vanuit Windows en daarna herstart je voor een laatste keer, waarop de schijf compleet wordt geleegd: erg handig. Het is natuurlijk ook mogelijk om partities en andere schijven te verwijderen.
Ook noemenswaardig is de ondersteuning voor ssd’s. O&O SafeErase overschrijft de data alleen met nullen, zodat de ssd minder snel het einde van zijn leven bereikt. Een andere nieuwe functie, op aanvraag van de gebruikers, is de optie om na een taak automatisch de computer af te sluiten.
Het programma heeft bovendien een wizard die automatisch naar persoonlijke bestanden zoekt, zoals formuliergegevens en tijdelijke bestanden. SafeErase doet wel voorkomen alsof deze bestanden “gevaarlijk” zijn, iets waarover de meningen zullen verschillen.
SafeErase is een duidelijk en overzichtelijk programma dat professioneel bestanden verwijdert. Voor gebruikers die willen dat hun bestanden echt weg zijn, is SafeErase zijn prijskaartje van € 30 zeker waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: beveiliging

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord