abonneren

O&O DiskImage 6

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een backup maken is handig, maar een image van je harde schijf is nog sneller gedaan. Met DiskImage Professional 6 wil O&O ook thuisgebruikers aan het imagen krijgen. Is het eenvoudig genoeg?

Het installeren van DiskImage 6 is binnen een paar muisklikken gebeurd. Het valt meteen op dat de interface weinig om het lijf heeft. Het is erg basic, saai zo je wilt. Maar uiterlijk is ook niet alles: belangrijk is hoe het programma functioneert.

De voorgaande versies waren niet echt geschikt voor beginnende gebruikers. In versie 6 tracht O&O DiskImage toegankelijker te maken. Zo kun je met een druk op de knop een image maken van de gehele schijf. Helaas wordt deze eenvoudige lijn niet doorgetrokken in de rest van het programma. Dit merken we onder andere aan het jargon dat gebruikt wordt en de soms onlogische handelingen die nodig zijn. Je kunt nu bijvoorbeeld naast images ook gewone backups maken. Wanneer je echter de backup volgens een schema wilt draaien, moet je naar een ander gedeelte in het menu om dat in te stellen. Het is jammer dat deze optie niet tijdens het maken van de backuptaak wordt voorgelegd.

O&O heeft nog meer nieuwe functies toegevoegd. De optie om iso-bestanden te mounten is een fijne toevoeging. Ook het nieuwe bootmedium, dat geschikt is voor Windows 7, is een welkome aanvulling (als cd in de doos of als download bij de digitale versie). Qua snelheid levert DiskImage 6 tevens een goede prestatie. Het maken van een image gaat namelijk lekker rap en we merken weinig tot geen vertraging wat betreft prestaties van de pc. Hierdoor kunnen we ongestoord verder werken, terwijl DiskImage 6 onze bestanden in veiligheid brengt.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • snel
  • image maken met een knop
  • niet altijd even logisch
  • interface
DiskImage 6 is een solide programma om images en backups van schijven en bestanden te maken. De interface kan nog wat verbeterd worden en niet alle handelingen zijn even logisch, maar het doet wat het moet doen: images en backups maken. En gelukkig gaat dat lekker snel.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: