abonneren

NTRConnect

Telewerken, meerdere pc's in een eigen netwerkje, een verre oom met computerproblemen... er zijn verschillende situaties waarbij het handig is om een pc op afstand over te nemen. NTRConnect biedt deze functionaliteit en meer. Maar kan het op tegen gevestigde namen als TightVNC en Radmin?

NTRConnect richt zich vooral op de zakelijke markt, hoewel de 'corporate' versie op het moment van schrijven nog in ontwikkeling is. Het programma maakt het mogelijk om op afstand toegang te krijgen tot een Windows- of Mac-sessie. Behalve meekijken kunt u op afstand bestanden versturen of ophalen en de complete controle overnemen. Dat kan met een programma als TightVNC natuurlijk al veel langer. NTR is er in twee versies: Free en Pro. De Free-versie komt zonder bestandsoverdracht, wat direct een groot gemis is. Beide versies bieden wel de mogelijkheid om op afstand te werken met een laserpointer, tekstballonnen te plaatsen en op het scherm van de ander te tekenen. Dat is zeker handig om te communiceren met een lokale gebruiker, maar de uitwerking kan beter. Zo lijkt het niet mogelijk om meerdere tekstballonnen met verschillende teksten te plaatsen; elke nieuwe ballon heeft de oorspronkelijke tekst. En hoewel we vrij kunnen tekenen, ontbreekt een degelijke gum nog. De gratis versie kan slechts toegang maken met twee pc's en mist zoals gezegd ondersteuning voor bestandsoverdracht. De betaalde versie heeft deze gebreken niet én heeft de aardige interactie-hulpmiddelen die een gratis concurrent als TightVNC moet missen. Maar de Pro-versie van NTRConnect kost maarliefst $6,95 per maand. Wat ons betreft staat dat niet in verhouding tot de extra geboden functionaliteit. De doodsteek ten opzichte van TightVNC is dat TightVNC onder elk OS dat Java ondersteunt werkt. NTRConnect werkte tot voor kort alleen onder Windows en Mac, maar onlangs is ook een Linux versie uitgekomen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • stabiel
  • communiceren werkt aardig
  • gratis versie voldoet niet
  • Pro-versie is te duur
NTRConnect schiet als gratis programma duidelijk tekort. De betaalde variant is een heel stuk beter maar de prijs is relatief gezien wel wat aan de hoge kant.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie