abonneren

Nova 500W

NesteQ maakt gebruik van een ongewoon concept bij hun Nova-voeding: de voeding wordt buiten de pc geplaatst. Door de vrije plaatsing is een goede koeling verzekerd.

NesteQ heeft goed gekeken naar de koeling van de Nova 500W. De voeding is semipassief gekoeld: zodra de temperatuur binnen de voeding onder de 33 graden blijft, slaat de ventilator niet aan en is de voeding dan ook geheel stil. De geproduceerde warmte wordt met grote koellichamen afgevoerd. Pas bij zwaarder gebruik met een uitgangsspanning van om en nabij de 500 Watt komt de ventilator op gang. Erg is dat niet: met een licht geruis van niet meer dan 32 dB(A) zal de voeding nauwelijks opvallen.

De voeding is bij transport makkelijk van de pc af te koppelen. Er is een speciale aansluitingsplaat met stekkers die in de pc-kast gemonteerd wordt; op deze plaat kan de voeding worden aangesloten. Met de lengtes van de kabels in de pc is niets mis, alleen de kabel aan de buitenkant naar de voeding had langer mogen zijn. Omdat de verbindingskabel slechts 40 centimeter groot is, zal hij bij een towerkast niet tot aan de grond komen. De enige plek waar de voeding dan geplaatst kan worden, is bovenop de pc.

Voor de gevorderde gebruikers is er genoeg om vrolijk over te worden, zoals het van backlight voorziene lcd-paneel op de voorkant van de voeding. Deze informeert ons over de temperatuur binnenin de voeding, de 12-Volt-spanningslijnen en de uitgangsspanning.

Belangrijk om te weten: bij ATX-behuizingen speelt de voeding een grote rol in de luchtcirculatie. Wie er voor kiest om gebruik te maken van deze NesteQ-voeding moet zonder meer een chassiscooler in de behuizing plaatsen om oververhitting te voorkomen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bij normaal gebruik geheel stil
  • Voeding wordt buiten pc geplaatst
  • Niet de beste voeding die we ooit gezien hebben
  • Kabel aan de korte kant
NesteQ haalt de voeding uit de pc-kast naar het bureau. Dat zorgt voor een betere koeling en een vrijwel geruisloze werking. Bij de prestaties kunnen we NesteQ niet op topwaarden betrappen, maar de voeding biedt een prima basis voor een stille top-pc.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Voedingen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie