abonneren

Notebook Security 2008

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
G DATA breidt zijn enorm uitgebreide beveiligingssuite nóg verder uit, speciaal voor de mobiele gebruiker.

In G DATA's Total Security zaten al antivirus, antispyware, een degelijke firewall, antispam, anti-phishing, lokale backups, een online backup van 1 GB, een tuner, ouderlijk toezicht, een shredder, privacybescherming en pop-upblokkering. Kortom, een echt manusje van alles. Of u nu gegevens permanent wilt wissen of uw harde schijf defragmenteren, de suites bieden al dit soort functionaliteit naast de standaard Internet Security-bescherming. Maar een laptop heeft net iets meer nodig. Want die kan gemakkelijk worden gestolen of verloren. En dat is vooral erg vervelend als er vertrouwelijke (zakelijke) informatie op staat.

Topgeheim

G DATA lost het probleem van twee kanten op; met hard- en software. De hardwarekant bestaat uit een stevig slot met dito staalkabel. Zo legt u uw notebook aan de ketting en kunt u met een gerust hart even een bakje koffie halen. Het slot maakt gebruikt van de Kensington standaard en past dus op alle notebooks. De softwarekant bestaat uit de TopSecret-module. Met TopSecret kunt u sterk versleutelde virtuele stations maken. Gebruikers van programma's als BestCrypt en TrueCrypt weten wat we bedoelen. In TopSecret maakt u een kluis aan. Tijdens dat proces geeft u een wachtwoord op en bepaalt u hoe groot de safe moet worden en welk algoritme u wilt gebruiken voor de versleuteling. Een kluis lijkt voor de buitenwereld een normaal bestand, maar als u het in TopSecret opent, wordt er automatisch een schijfletter aan toegewezen. Alle informatie die u nu op deze schijf wegschrijft, komt zwaar versleuteld in de safe terecht. Uitlezen gaat net als vanaf een normale schijf, uiteraard nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd. Als algoritmen heeft G DATA gekozen voor AES (volgens Rijndael), Twofish, Serpent, MARS en RC6. Op de technische details van deze algoritmen gaan we hier niet in, maar u kunt erop vertrouwen dat ze echt veilig zijn. Ook bewezen veilig is de technologie achter de antivirus- en antispywareonderdelen. Geen enkele andere suite in onze jaarlijkse test scoorde zo goed op deze onderdelen als G DATA.

PluspuntenConclusie
  • technisch perfecte beveiliging
  • veel extra's
  • TopSecret met sterke algoritmen
  • slot met staalkabel
Als u uw notebook veel onderweg gebruikt en hij bevat gevoelige of geheime informatie, dan kunt u eigenlijk niet zonder deze uitgebreide notebook beveiligingssuite.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: