abonneren

Notebook Security 2008

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
G DATA breidt zijn enorm uitgebreide beveiligingssuite nóg verder uit, speciaal voor de mobiele gebruiker.

In G DATA's Total Security zaten al antivirus, antispyware, een degelijke firewall, antispam, anti-phishing, lokale backups, een online backup van 1 GB, een tuner, ouderlijk toezicht, een shredder, privacybescherming en pop-upblokkering. Kortom, een echt manusje van alles. Of u nu gegevens permanent wilt wissen of uw harde schijf defragmenteren, de suites bieden al dit soort functionaliteit naast de standaard Internet Security-bescherming. Maar een laptop heeft net iets meer nodig. Want die kan gemakkelijk worden gestolen of verloren. En dat is vooral erg vervelend als er vertrouwelijke (zakelijke) informatie op staat.

Topgeheim

G DATA lost het probleem van twee kanten op; met hard- en software. De hardwarekant bestaat uit een stevig slot met dito staalkabel. Zo legt u uw notebook aan de ketting en kunt u met een gerust hart even een bakje koffie halen. Het slot maakt gebruikt van de Kensington standaard en past dus op alle notebooks. De softwarekant bestaat uit de TopSecret-module. Met TopSecret kunt u sterk versleutelde virtuele stations maken. Gebruikers van programma's als BestCrypt en TrueCrypt weten wat we bedoelen. In TopSecret maakt u een kluis aan. Tijdens dat proces geeft u een wachtwoord op en bepaalt u hoe groot de safe moet worden en welk algoritme u wilt gebruiken voor de versleuteling. Een kluis lijkt voor de buitenwereld een normaal bestand, maar als u het in TopSecret opent, wordt er automatisch een schijfletter aan toegewezen. Alle informatie die u nu op deze schijf wegschrijft, komt zwaar versleuteld in de safe terecht. Uitlezen gaat net als vanaf een normale schijf, uiteraard nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd. Als algoritmen heeft G DATA gekozen voor AES (volgens Rijndael), Twofish, Serpent, MARS en RC6. Op de technische details van deze algoritmen gaan we hier niet in, maar u kunt erop vertrouwen dat ze echt veilig zijn. Ook bewezen veilig is de technologie achter de antivirus- en antispywareonderdelen. Geen enkele andere suite in onze jaarlijkse test scoorde zo goed op deze onderdelen als G DATA.

PluspuntenConclusie
  • technisch perfecte beveiliging
  • veel extra's
  • TopSecret met sterke algoritmen
  • slot met staalkabel
Als u uw notebook veel onderweg gebruikt en hij bevat gevoelige of geheime informatie, dan kunt u eigenlijk niet zonder deze uitgebreide notebook beveiligingssuite.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord