Norton Security with Backup

Symantec stuurde ons het pakket Norton Security with Backup op. Net zoals we eerder bij F-Secure SAFE en McAfee LiveSafe zagen, betreft het een totaaloplossing om je computer en mobiele apparaten te beveiligen.

Basisdiensten van Norton Security

Naar eigen zeggen heeft het bedrijf verschillende basisdiensten binnen één interface geïntegreerd. Na een korte rondleiding kom je in de totaal vernieuwde gebruikersomgeving van Norton terecht. Een hele verbetering en een stuk overzichtelijker. In het hoofdmenu zijn alle functies verdeeld over de categorieën Beveiliging, Identiteit, Back-up en Prestaties.

Extra scanmodule voor Facebook-profiel

Zoals we van Norton-producten gewend zijn, haalt het programma via LiveUpdate periodiek verse virusdefinities binnen. Naast de standaard scanmodules is er ook een optie om kwaadaardige links op je Facebook-profiel te scannen.

De snelle scan optie

De snelle scan doet zijn naam niet erg eer aan, want we vinden deze taak behoorlijk lang duren. Deze scanfunctie is gelukkig wel effectief, want na afloop is ons testsysteem verlost van Trojaanse Paarden, virussen en zelfs tracking cookies.

Identity Safe

Een nuttige functie is Identity Safe. Dit is een online wachtwoordmanager waarmee je inlog- en betaalgegevens in een virtuele kluis bewaart. Via een hoofdwachtwoord heb je met alle geverifieerde apparaten toegang tot deze gegevens.

Norton's backup-functie

Verder heeft Norton een uitgebreide backup-functie toegevoegd. Naast een lokale doellocatie lukt het ook om bestanden in de cloud op te slaan. Symantec stelt hiervoor maar liefst 25 GB online schijfruimte ter beschikking. In het softwarepakket zijn verder nog tooltjes aanwezig om de computer op te ruimen en opstartprogramma’s te wijzigen. Via het hulpprogramma Norton Family is het daarnaast mogelijk om het surfgedrag van kinderen te monitoren. De Android-app van Norton Security steekt prima in elkaar. Via duidelijke pictogrammen heb je toegang tot de onderdelen Antimalware, Antidiefstal en Back-up. Een goede toevoeging is de functie App Advisor. Aan de hand hiervan bekijkt Norton welke apps persoonlijke gegevens lekken of adware op je toestel installeren. Net als andere mobiele virusscanners die we in deze test bespreken, beschermt Norton je niet tegen vreemde apk-bestanden. Voor het gebruik van Identity Safe is een afzonderlijke app vereist. Wegens het gesloten besturingssysteem van Apple is de iOS-app minder uitgebreid. Deze applicatie kan alleen back-ups maken en een verloren toestel terugvinden.

Volgende pagina: Panda Internet Security 2015

 

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: test, mobile, review, backup, virusscanner, norton, norton mobile security backup, norton security backup, norton facebook scan, identity safe norton