abonneren

Norton Save & Restore

Nieuw backupprogramma van Symantec moet Ghost doen vergeten.

Symantec Save & Restore is in feite afgeleid van Norton Ghost; enerzijds is het een vereenvoudigde versie en anderzijds is het uitgebreid met wizards en automatische functies, waardoor er bij onervaren gebruikers niets mis kan gaan.

De functionaliteit is op een aantal punten aangepast aan de doelgroep. Zo is het niet meer mogelijk om met de herstel-cd images te maken. Maar er zijn ook handige zaken toegevoegd. De belangrijkste is de mogelijkheid om backups van bestanden en mappen te maken aan de hand van selecties en filters. Ghost kan alleen een image maken van een complete partitie. Ook is gedacht aan een betere integratie met Symantec Protection Center. U kunt Save & Restore vanuit dit centrale programma bedienen en bij een virus- of wormuitbraak kan Save & Restore automatisch worden geactiveerd om een backup te maken. U moet dan wel beschikken over Norton Internet Security 2006; het werkt niet vanuit andere beveiligingssoftware.
Veel zaken zijn in het programma geautomatiseerd, waardoor het programma zich eigenlijk zelf wijst. Handig is een nieuwe functie waarbij u precies kunt aangeven om bestanden van een bepaald type te backuppen. Desgewenst geeft Save & Restore een aanbeveling welke schijven, bestanden en mappen voor een backup in aanmerking komen. Het maken en terugzetten van een image gaat razendsnel. Minder enthousiast zijn we over de snelheid van de herstel-cd, maar daarin blonk Ghost ook al niet uit.
Om het pakket nog gebruiksvriendelijker te maken zijn er wizards toegevoegd, bijvoorbeeld voor een backupschema dat u vrij kunt aanpassen. Het programma kan automatisch de beste locatie voor de opslag van backups bepalen, maar ook suggesties doen voor de beste compressie-instellingen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • intuïtieve bediening
  • veel zaken zijn geautomatiseerd
  • snel images maken en terugplaatsen
  • duurder dan concurrentie
  • trage herstel-cd
  • geen images maken vanaf herstel-cd

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: