abonneren

Norton Internet Security 2012

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgelopen jaar werden we overstelpt met nieuws over hackers, inbraken in databases en malware. In PCM december 2011 kijken we kritisch naar de marketingstrategie van grote beveiligingsbedrijven. Daarnaast natuurlijk reviews van alle antiviruspakketten.

Zoals in voorgaande jaren vraagt Norton ook dit jaar of het de Community Watch-service mag activeren. In geanonimiseerde vorm worden statistieken aan Symantec verzonden. In de online helpbestanden wordt uiteengezet wat er wordt verzameld: onder andere actieve processen, url's van bezochte websites en ook gegevens die naar een potentieel beveiligingsrisico worden verzonden. Dit alles gebeurt anoniem, maar het is wel iets waar je je van bewust moet zijn voordat je je aanmeldt. De Community Watch is overigens het enige wat je tijdens de installatie in hoeft te stellen. Na het invoeren van je serienummer is Norton binnen een minuut klaar met de installatie.

Norton heeft het stigma van traagheid definitief achter zich gelaten met een bijna te verwaarlozen systeembelasting. Ook het opstarten en afsluiten van ons testsysteem wordt niet te zeer vertraagd. Op beveiliging scoort Norton uitstekend. Het is met BitDefender en Kaspersky het enige pakket dat op alle punten bovengemiddeld scoort. Het aantal nieuwe features is te verwaarlozen. De Identity Safe wordt nu gesynchroniseerd met de servers van Norton, zodat je op meerdere pc's dezelfde login- en formuliergegevens kunt bewaren. Daarnaast kun je met het online account meerdere apparaten beheren en kijken waar je Norton op hebt geïnstalleerd. Tot slot is er het nieuwe Opstartbeheer. Hier kun je opstarttoepassingen uitzetten of een opstartvertraging instellen, geholpen door informatie die Norton al over de programma's heeft verzameld.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • snelle installatie
  • lage systeembelasting
  • uitstekende beveiliging
  • weinig nieuwe features
Norton, BitDefender en Kaspersky scoren als enige bovengemiddeld in alle malware- en schoonmaakonderdelen. De geringe invloed op systeemsnelheid zorgt ervoor dat we Norton het predicaat PCM Beste Product toekennen!

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie