abonneren

Norton Internet Security 2011

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het kat-en-muisspel tussen criminelen en beveiligers speelt zich meer dan ooit online af. Internetsecuritysoftware moet hier goed tegen bestand zijn, maar tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker voor beveiligingssoftware om écht te innoveren. Des te meer reden om de meest gebruikte beveiligingsdiensten te testen, met vandaag: Norton Internet Security 2011.

Al sinds onze vorige test heeft Norton laten zien dat het zijn imago van systeemvertragend van zich af heeft geschud. Versie 2011 klokt in op slechts drie procent systeembelasting en ook het geheugengebruik is niet al te hoog. De detectie van onbekende malware is hoog, maar ligt net iets onder die van Panda en G Data. Voor de techniek scoort Norton echter de volle vijf punten. De snelheidsverbetering van 85 procent vanaf de tweede scan is ook goed en tevens is de suite voorzien van heel veel functies. Het enige minpunt is dat er geen online backup in zit (slechts een trial van één maand).



In cijfers

De systeembelasting van Norton Internet Security 2011 is 3%. Daarvoor krijgt u een bescherming van 100% op bekende malware en 98,7% op onbekende malware. Het pakket scoort 20 punten voor de techniek en 9,5 punten voor het onderdeel vals alarm. De snelheid is bij achtergrondscans 15,5 MB/s en bij handmatige scans 35,7 MB/s. Het geheugengebruik, tot slot, is 41,8 MB.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • lage systeembelasting
  • goede bescherming
  • niet goedkoop
Op punten scoort Norton het beste van alle producten uit onze test en wint daarmee het predicaat Beste Product.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie