abonneren

Norton Internet Security 2010

Norton heeft zijn imago de laatste jaren verbeterd en het pakket steekt technisch zeer goed in elkaar. Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

Al een paar jaar timmert Norton hard aan de weg wat betreft snelheid en prestaties van zijn beveiligingsproducten. Het is dan ook goed om te zien dat Internet Security 2010 minder geheugen nodig heeft dan het testgemiddelde. De systeembelasting ligt iets hoger, maar is niet problematisch. Ook de malware- en gedragsdetectie scoren goed, maar niet zo goed als de testwinnaars. Qua functionaliteit staat Norton hoog en ook de cloudmogelijkheden zijn veelbelovend. Helaas is de prijs navenant: € 74,99.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van Norton ligt op 100% voor bekende malware, 99,1% op onbekende malware en 99,0% op ad- en spyware. Het scoort 5 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort Norton 5 punten voor malware en 4 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van Norton is 7%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet Norton een snelheid neer van 8,93 MB/s voor de achtergrondscanner en 25,55 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 23,2 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede detectie
  • veel features
  • duur
Norton is goed, maar niet de beste, en erg duur. Daarom grijpt het naast ons Beste Product-predicaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: