abonneren

Norton Internet Security 2008

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Als we het hebben over notoire systeemvertragers, dan begint er altijd wel iemand "Norton!" te roepen. Toch zagen we in onze eerdere impacttest daarvoor geen enkel bewijs, en ook deze keer hoeft Symantec zich niet te schamen.

Slechts vier procent

Symantec heeft hard gewerkt om de impact op computerprestaties zo laag mogelijk te maken en het resultaat is ernaar. NIS 2008 heeft slechts vier procent systeemimpact en neemt slechts zo'n zes MB geheugen in gebruik! Op dat gebied is NIS 2008 één van de zuinigste security suites op de markt.

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op NIS 2008 losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. NIS 2008 weet dan ook alle virussen tegen te houden zonder moeite.

Malware attack!

Malware is een ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheids gebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. Norton mist in onze test 4,24 procent en mist dus meer malware dan het gemiddelde. Hier liggen voor Symantec dus nog zeker verbeterpunten.

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur wordt gezien als acceptabel. Norton heeft zes tot acht uur nodig om adequaat te reageren op nieuwe virussen. Langer dan acceptabel dus.

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. NIS 2008 levert een firewall, antispam en ouderlijk toezicht opties mee. Daarbij is NIS 2008 ook volledig Nederlandstalig. Verder is het handig om te weten dat u voor de bijna 80 euro die u betaald wel drie pc's mag beveiligen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • neemt weinig systeembronnen in beslag
  • perfecte bescherming tegen virussen
  • responstijd kan sneller
  • malware bestrijding scoort iets onder het gemiddelde
Symantec's Norton Internet security 2008 stelt niet teleur en is een prima beveiligingssuite die zuinig omspringt met uw systeemcapacitiet. Nu mag Symantec nog werken aan een wat scherpere antimalware, en een snellere responstijd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: