abonneren

Norton Internet Security 2007

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Net als McAfee is ook Symantec al jarenlang een grote speler op het gebied van PC beveiliging. Eindigt Norton Internet Security 2007 dit jaar boven McAfee of staan de giganten op gelijke voet?

Norton scoort hoger dan McAfee bij de antivirustest, en vlak achter McAfee qua antispyware. Opvallend is dat Symantec net als McAfee vrij lang doet over het opstellen van nieuwe virusdefinities. Symantec is wel net iets sneller. De firewall van Norton mag standaard wel wat strenger zijn op uitgaand verkeer, want met de standaardinstellingen kunnen we erg gemakkelijk verbinding leggen met ietwat obscure webservers. Met spam weet Norton niet zo goed raad; er komt veel spam in ons postvak IN en gewenste post komt soms in de prullenbak terecht.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bovengemiddeld goed tegen spyware en virussen.
  • Veel licentie vormen.
  • Voor één pc de duurste suite in de test.
  • Bij problemen kost een telefoongesprek €9,95
Net als McAfee biedt ook Norton Internet Security 2007 anti-banner, ouderlijk toezicht en blokkeert het pop-ups. Net als McAfee is de ondersteuning aan de prijzige kant. Norton is steeds net even iets duurder, maar eindigt toch hoger dan de grote concurrent door de betere antivirus en antispyware.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: