abonneren

Norton Confidential

Online transacties kunnen veiliger. Symantec introduceert het pakket Norton Confidential, waarmee kopen op internet een stuk veiliger kan worden. Wij hebben de bètaversie getest.

De software zorgt voor beveiliging bij online transacties en inlogprocedures, en is in staat om in een vroeg stadium frauduleuze websites en crimeware te herkennen. Het pakket gaat in de winkel € 55 kosten en gebruikers van andere Norton-producten kunnen een upgrade-versie kopen voor € 40. Van het pakket bestaat zowel een Macintosh- als een Windows-versie en van Symantec hebben wij begrepen dat alle browsers worden ondersteund.

Bijna iedereen weet ondertussen wat phising is. U hebt vast weleens een e-mail ontvangen die afkomstig leek te zijn van de Postbank of eBay, waarin werd gevraagd of u nogmaals uw gebruikersnaam en wachtwoord wilde invoeren. Na het klikken op de hyperlink kwam u terecht op een site die van de Postbank of eBay leek te zijn, maar in werkelijkheid was u terechtgekomen op een website van criminelen die alleen maar geïnteresseerd zijn in uw persoonlijke gegevens om u zo geld afhandig te maken. Hoewel de meeste internetgebruikers wel in staat zijn om hier doorheen te prikken, kan ook hier Norton Confidential zijn diensten bewijzen, doordat het programma het echte internetadres van de nepsite zichtbaar maakt.

Momenteel zijn pakketten van concurrerende merken op de markt die werken met lijsten van foute websites. Norton Confidential werkt niet alleen met zwarte lijsten, maar voert ook heuristische analyses uit om kwade bedoelingen in een vroeg stadium te ontdekken. Met een heuristische analyse wordt bedoeld dat het programma bepaalde handelingen (zoals het invoeren van uw creditcardnummer) in de gaten houdt die mogelijk verdacht kunnen zijn. Alleen werken met lijsten van verdachte websites is niet effectief, aangezien phising-sites doorgaans maar enkele dagen in de lucht zijn. Internetcriminelen worden steeds doortrapter: verzamelen van wachtwoorden gebeurt niet alleen door keyloggers (het registreren van toetsaanslagen), maar ook door trojans die stiekem afbeeldingen van het inlogschermen maken en deze doorsturen.

Het pakket heeft nog een aantal handige functies, zoals het versleutelen van wachtwoorden, en u krijgt een waarschuwing als u privé-gegevens invoert bij een onbekende of niet-geautoriseerde site. Als u een nieuw wachtwoord opgeeft, krijgt u advies over het veiligheidsgehalte van het wachtwoord.PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gemakkelijk in gebruik
  • bespaart hoop ellende
  • stabiele versie door eerder bèta-release
  • extra uitgavepost voor beveiliging pc
Voor enkele eurotientjes per jaar kunt met dit pakket veilig en zorgeloos aankopen doen op internet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie