abonneren

Norton 360

Norton 360 pakt niet alleen de gebruikelijke virussen en spyware aan, het houdt ook de prestaties van de pc en de status van Windows Update in de gaten.

Een goede virusscanner, antispyware en een firewall treft u in zo’n beetje elke suite wel aan. Dus als een van de grote spelers op beveiligingsgebied met een nieuw pakket komt, dan zal die flink moeten uitpakken om de concurrentie voor te blijven. Norton doet dat, met Norton 360.
De kracht van deze suite zit ‘m vooral in de extra’s: het controleert zwakke Windows-wachtwoorden, spoort kwetsbaarheden in de browser op, controleert het hosts-bestand tegen dns-poisoning, kent een phishingfilter en maakt ook nog eens (online) backups. Verder kan Norton 360 de harde schijf defragmenteren en de browsergeschiedenis en tijdelijke bestanden automatisch verwijderen. All in one security, luidt het motto en daar is geen woord van gelogen.

Maar de oplettende lezer mist nog wat: ouderlijk toezicht, antispam en reclameblokkering bijvoorbeeld. Geen zorgen, die kunt u apart gratis downloaden onder de noemer Norton Add-on Pack. Tijdens de installatie van deze add-on krijgt u bovendien de kans om te worden opgenomen in Nortons eigen antispywarenetwerk Community Watch, de tegenhanger van Microsofts SpyNet.

Nortons antivirus- en antispamtechnologie hebben zich bewezen in onze jaarlijkse massatest, dus ook daarmee zit het wel goed. Dit pakket bevat alles wat u nodig hebt om veilig online te zijn – en dat zien we terug in de prijs. Norton 360 zet een nieuwe standaard voor internetsecuritysuites; hopelijk zijn alle suites volgend jaar zo compleet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Eén plek voor alle beveiliging
  • Online backup
  • Simpel
  • Vrij duur
Nortons antivirus- en antispamtechnologie hebben zich bewezen in onze jaarlijkse massatest, dus ook daarmee zit het wel goed. Dit pakket bevat alles wat u nodig hebt om veilig online te zijn – en dat zien we terug in de prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: