Norman Security Suite Pro 11

De installatie is een zwakke schakel, het heeft een flexibel karakter en een goede score bij de AV-TEST, deze kenmerken omschrijven Norman Security Suite Pro 11.

Installatie van Normal

De installatie van Norman blijft nog altijd een zwakke schakel. Nadat we de installatiewizard hebben doorlopen, zien we versie 0 van de software verschijnen. Vreemd, we hadden ten slotte versie 11 gedownload. De software verzoekt om ons systeem opnieuw op te starten, waarna alsnog de nieuwste editie opduikt. Omslachtig is dat Norman vraagt om voor de tweede keer de pc te herstarten. De interface is ongewijzigd gebleven. Prettig is dat de software vrijwel meteen de nieuwste virusdefinities ophaalt van de server. Gebruikers kunnen kiezen tussen een snelle, volledige en aangepaste scan. Nadat je een keuze hebt gemaakt, volg je in een klein venster de voortgang. De simpele vormgeving van deze virusscanner werkt erg verfrissend. Terwijl je bij veel andere beveiligingsproducten verdwaalt in ellenlange menu’s, is dat bij Norman Security Pro niet het geval. Zodra je klikt op Instellingen heb je rechtstreeks toegang tot functies als ouderlijk toezicht en de firewall. Een goede zaak is dat iedere optie in het instellingenmenu is voorzien van een duidelijke Nederlandstalige uitleg.

Normal menu

Wie dieper graaft in het menu, merkt dat Norman een flexibel karakter heeft. Zo kun je de firewall volledig naar eigen wens instellen. Overigens vinden we het merkwaardig dat het menu aangeeft dat de licentie op de antispam-functie is verlopen. Daarmee lijkt dit beveiligingsproduct niet geschikt voor het filteren van e-mail, terwijl versie 10 deze functie nog wel ondersteunde. Navraag leert ons dat het spamfilter alleen actief is wanneer een ondersteunde e-mailclient op het systeem aanwezig is, zoals Windows Mail of Outlook. Extra functies zoals een wachtwoordmanager of het maken van backups hoef je in dit programma niet te verwachten. Wanneer je dit beveiligingspakket via Normans webshop aanschaft, mag je wel gratis 5 GB in de cloud opslaan.

Goede AV-TEST

Op het gebied van bescherming gaf AV-TEST de vorige versie van Norman een opvallend lage score. De Noren hebben in versie 11 de beveiliging echter wel beter op orde, want het onafhankelijke antiviruslab kent nu wel een goede beoordeling toe. Ook onze eigen ervaring is positief. Het beveiligingspakket maakt namelijk na een snelle scan korte metten met onze Trojaanse Paarden en andere kwaadaardige bestanden.

Volgende pagina: Norton Security with Backup

 

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: test, review, norman, av-test, norman security suite pro 11, installatieproblemen, norman installatie