abonneren

Netinfo

Het Israëlische Tsarfin computing heeft van twee van hun netwerk tools - IPMonitor en NetInfo - versie 5.9 uitgebracht. Zijn deze programma’s de moeite waard voor thuis, of alleen nuttig in grote bedrijfsnetwerken?

NetInfo is even duur als IPMonitor, maar hiermee krijgt u wel vijftien keer meer functionaliteit.

Alleen, weer reist de vraag wat u daar thuis mee moet doen?
NetInfo is een niet al te geavanceerd product, eigenlijk is het een grafische schil om een paar algemene (dos)-commando’s heen. Zo kunt u de ip- en mac-adressen van de eigen pc zien, machines pingen, traces uitvoeren en hosts in een bepaalde range vinden. Als deze zaken u niets zeggen dan is dit duidelijk geen programma voor u, en als dit gesneden koek voor u is vraagt u zich vast af waarom u voor deze basisfunctionaliteit vier tientjes uit zou willen trekken. Op die laatste vraag kunnen wij ook moeilijk een antwoord vinden.

Aardige functies zijn html-headers weergeven, de tijd van een server opvragen en die lokaal overnemen, dns lookup, finger, whois en een e-mail adres validator.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Simpel van opzet
  • Handig als u zeer veel met netwerken werkt
  • Prijzig voor thuisgebruikers
Als u dag in dag uit netwerken moet controleren en daarvoor nog geen tools hebt zijn deze twee het proberen waard. En mocht u thuis graag eens wat in de praktijk willen experimenteren dan is de demo leuk om eens te bekijken. Of u voor thuis daadwerkelijk tot aanschaf over gaat betwijfelen we ten zeerste. Beide programma’s zijn simpel qua opzet, uiterlijk en functionaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: