abonneren

Netinfo

Het Israëlische Tsarfin computing heeft van twee van hun netwerk tools - IPMonitor en NetInfo - versie 5.9 uitgebracht. Zijn deze programma’s de moeite waard voor thuis, of alleen nuttig in grote bedrijfsnetwerken?

NetInfo is even duur als IPMonitor, maar hiermee krijgt u wel vijftien keer meer functionaliteit.

Alleen, weer reist de vraag wat u daar thuis mee moet doen?
NetInfo is een niet al te geavanceerd product, eigenlijk is het een grafische schil om een paar algemene (dos)-commando’s heen. Zo kunt u de ip- en mac-adressen van de eigen pc zien, machines pingen, traces uitvoeren en hosts in een bepaalde range vinden. Als deze zaken u niets zeggen dan is dit duidelijk geen programma voor u, en als dit gesneden koek voor u is vraagt u zich vast af waarom u voor deze basisfunctionaliteit vier tientjes uit zou willen trekken. Op die laatste vraag kunnen wij ook moeilijk een antwoord vinden.

Aardige functies zijn html-headers weergeven, de tijd van een server opvragen en die lokaal overnemen, dns lookup, finger, whois en een e-mail adres validator.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Simpel van opzet
  • Handig als u zeer veel met netwerken werkt
  • Prijzig voor thuisgebruikers
Als u dag in dag uit netwerken moet controleren en daarvoor nog geen tools hebt zijn deze twee het proberen waard. En mocht u thuis graag eens wat in de praktijk willen experimenteren dan is de demo leuk om eens te bekijken. Of u voor thuis daadwerkelijk tot aanschaf over gaat betwijfelen we ten zeerste. Beide programma’s zijn simpel qua opzet, uiterlijk en functionaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord