abonneren

Nero Multimedia Suite 10

Al jaren staat Nero bekend om zijn krachtige brandprogramma Nero Burning Rom, maar het bedrijf wil niet langer bekend staan als alleen maar de brandspecialist. Om dit waar te maken, zet Nero met zijn nieuwe Nero Multimedia Suite 10 zwaar in op multimedia.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Concreet betekent dit dat programma's als Nero Showtime, Nero Photosnap en Nero Photosnap Viewer het veld hebben moeten ruimen voor de nieuwe Nero Mediahub en dat Nero Vision is opgewaardeerd naar Nero Vision Xtra. Daarnaast bevat de suite nog de hoofdapplicaties Nero Burning Rom en Nero Backitup & Burn, maar aan deze twee applicaties is weinig functionaliteit toegevoegd.

De nieuwe Mediahub is een programma waarmee u multimediabestanden op uw computer kunt indexeren, afspelen en publiceren. Daarnaast kunt u met dit programma uw foto's en videobestanden verwerken in een fotoshow. De eerste kennismaking met deze applicatie is niet positief. Muziek- en videobestanden worden niet afgespeeld en voor geen enkel multimediabestand wordt een thumbnail gegenereerd. Pas nadat we de computer drie keer opnieuw starten, voor elke categorie multimediabestanden een keer, kunnen we aan de slag met Mediahub.

De presentatie van de verschillende multimediabestanden in de rubrieken muziek, foto's en video's ziet er verzorgd uit. Door een of meerdere foto's te selecteren, kunt u deze optimaliseren of verwerken in een fotoshow. Dat gaat eenvoudig. Na het selecteren van een aantal foto's en het opgeven van een naam voor de fotoshow kunt u een van de vijftien titelbladen kiezen en een titel opgeven, waarna er automatisch een achtergrondmuziekje wordt bijgeplaatst. De fotoshows worden vervolgens getoond met een aantal bewegingseffecten. Het resultaat is verre van bijzonder. Om wel iets moois voor elkaar te krijgen, zult u de fotoshow verder moeten bewerken in de videobewerkingsapplicatie Nero Vision Xtra.

Het is erg vreemd dat vanuit de Mediahub videobestanden niet direct te selecteren zijn om in Vision Xtra te openen. Daarvoor moet u de videobestanden, net zoals bij foto's, eerst verwerken in een fotoshow. Dit is zeer onpraktisch, want vervolgens moet u in Vision Xtra de automatisch gegenereerde titels, effecten en muziek handmatig verwijderen. Beter is het om direct vanuit Vision Xtra de bestanden uit de Mediahub te importeren.

Vision Xtra kent een aantal vernieuwingen ten opzichte van Nero Vision. Allereerst kunt u meerdere videosporen aanmaken, die u kunt schalen en in hoogte aanpassen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om aan alle effecten keyframes toe te kennen die zichtbaar worden op de tijdlijn.

Een van de grote pluspunten van Vision Xtra is dat het nagenoeg alles importeert, zoals avi, flv, mts of mkv. Afgezien van een enkele hapering bij het afspelen van avchd-bestanden in full hd, kunt u zonder meer snel een videoclip op maat snijden. Er is echter een keerzijde: de kwaliteit van het previewvenster is erbarmelijk slecht. Bij sommige videoclips was het niet eens meer mogelijk om de gezichten goed te onderscheiden.

Het plaatsen van de simpele beschikbare effecten, overgangen en audiofragmenten gaat makkelijk, waardoor u snel een simpele montage kunt maken. Verwacht echter geen wonderen, want Vision Xtra is bedoeld voor de absolute beginneling. Uw videomontage kunt u exporteren naar tal van bekende bestandsformaten, maar ook naar Myspace, Youtube en MyNero als de montage niet langer is dan tien minuten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compleet brandpakket
  • speelt nagenoeg alle multimediabestanden af
  • te simpel voor de serieuze video- of fotobewerker
  • zeer slechte previewkwaliteit van video's in Vision Xtra
Als u op zoek bent naar een betrouwbaar en veelzijdig brandprogramma, dan is Nero Multimedia Suite zeker aan te raden. Wilt u foto’s of video’s bewerken, houd er dan rekening mee dat u te maken krijgt met een zeer beperkt pakket dat alleen interessant is voor de beginnende computeraar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Laatste Vacatures