Nero Move it

Toen Nero zijn nieuwste brandsuite presenteerde, had het bedrijf ook nog een andere verrassing in petto, namelijk Nero Move it. Nou ja, verrassing... niet in positieve zin.
2
Score
20
Score: 20
  • Pluspunten
  • Minpunten

Met Nero Move it verplaatst u uw afbeeldingen, films en muziek van het ene apparaat naar het andere zonder moeilijke conversiehandelingen. Bij PCM hebben we genoeg portable mediaspelers, dus we gaan direct aan de slag. Helaas verdwijnt ons enthousiasme al snel doordat het programma zo traag is.

De interface oogt simpel; links en rechts staan pictogrammen van apparaten en diverse webdiensten. Wanneer u een apparaat aansluit, wordt het automatisch herkend en toegevoegd aan de lijst. Wordt het apparaat niet herkend, dan kunt u het zelf handmatig instellen. Vervolgens kunnen multimediabestanden worden uitgewisseld door aan beide kanten een apparaat te kiezen en simpelweg bestanden over te zetten met behulp van de knoppen. Hoewel, simpel... Het duurt behoorlijk lang voordat Move it doorheeft welke bestanden er op de apparaten staan. Logisch, want indexeren doe je niet zomaar. Maar wel kwalijk is het totale gebrek aan feedback, waardoor je geen idee hebt waar het programma mee bezig is.

De interface werkt ondanks zijn simpele vertoon niet intuïtief. Bestanden slepen kan niet en er zijn overbodige dialoogvensters. Tel daar instabiliteit bij op en je hebt een slechte gebruikerservaring. Ook is het niet mogelijk filmbestanden over te zetten op onze iPod Nano. Het programma wekt de indruk dat u filmpjes van YouTube kunt downloaden, maar als we dat proberen, krijgen we de melding dat dit niet toegestaan is. Ook irritant is dat telkens wanneer we Move it starten, de browser geopend wordt op de updatepagina van Nero. En dat terwijl er helemaal geen update is!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goed concept
  • werkt niet goed
  • gebruiksonvriendelijk
  • traag zonder feedback
  • instabiel
Move It is duidelijk een experiment dat nog lang niet klaar is. Dat Nero hier € 40 voor durft te vragen, vinden wij in één woord schandalig. Moven!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: