abonneren

Nero Live 9

Televisie kijken op de computer is niet nieuw. Al sinds jaar en dag kunt u met een tv-kaart de analoge uitzendingen op uw computer bekijken. Deze beelden leenden zich door de slechte kwaliteit niet voor archivering op dvd. Met de komst van tv-kaarten die digitale televisie ondersteunen, is hierin verandering gekomen. U kunt nu televisiekijken op uw pc in hoge kwaliteit.
Maar de ideale personal videorecorder (pvr)-software moet meer kunnen. We testen Nero Live 9, onderdeel van de Nero 9 'Brand'-suite.

Onderdeel van Nero 9 is Nero Live. Omdat ook Nero Showtime in de suite zit, kunt u met Nero Live alleen tv-beelden bekijken en radio beluisteren. Nero Live heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee u snel uit de voeten kunt. De opties voor het menu, afspelen en epg (elektronische programma gids)verschijnen in beeld, zodra u met de muis over het scherm beweegt. Enige nadeel van dit scherm is dat het niet te verkleinen is. U kunt het dus niet in een hoekje proppen. U kunt het beeld wel vergroten of fullscreen bekijken. De beelden zien er goed uit en de verhoudingen zijn eenvoudig aan te passen aan uw scherm. Maakt u gebruik van meerdere tuners, dan kunt u zelfs twee zenders tegelijkertijd bekijken. Door op de Play/Pause-knop te klikken, zet u de live beelden stop om ze op een later moment verder te bekijken.

De epg werkt prettig. U kunt uw televisiezenders toevoegen aan een favorietenlijst, ze allemaal bekijken of alleen de meest bekeken zenders. Vanuit de epg zijn direct individuele programma's en series voor opname te plannen. De opgenomen beelden worden in een ts-bestand opgeslagen en gepresenteerd in een apart menu. Dit zijn dan ook de enige bestanden die Nero Live kan afspelen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prettige epg
  • geen teletekst
Nero Live is prettig in gebruik. Wel missen we de mogelijkheid voor teletekst en de optie om andere bestanden te bekijken. Het zou ideaal zijn als Nero Live in een volgende versie werd gecombineerd met Nero Showtime.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie